Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde; İzmir Konak Belediyesi ile İzmirli Boşnaklar Derneği'nin ortaklaşa hayata geçirdikleri Balkan Göçü'nü anlatan belgesel çekimleri yapılmaya başlandı.
Konak Belediyesi ile İzmir'li Boşnaklar Derneği'nin ortak projesi olarak hazırlanan belgesel çekimlerini 15 kişilk bir ekibin gerçekleştirdiği öğrenildi. Çekim ekibi, Küçükköy Belediyesi tarafından kısa bir süre içinde açılması beklenilen kent müzesinde ve beldenin büyüleyici güzelliğinin bulunduğu alanlarda çekimler gerçekleştiriyor. Küçükköy'ün tarihi ve Balkanlardan göç edip beldeye yerleşen yerel halkının kronolojisini konu alan belgesel için; Bayram Ertuğral, Hüseyin Kaplan, Hüsnü Demirbaş, Bahattin Elmas, Şaziment Uzun ve Küçükköy Belediyesi Meclis Üyesi Tafil Göksu'nun yanı sıra belde sakinleri ile röportajlar yapıldı.
Balkanlardan göç edenlerin anılarını, yaşantılarını, göç sırasında yanlarında getirmiş oldukları eşyalarını, unutulmayan hatıralarını, ailelerinden duydukları yaşanmış öykülerini anlattıkları gözlenen röportajların dışında; beldenin eşsiz damak tadlarından meşhur Boşnak Böreği'nin yapışışı ve maharetli ellerde nasıl hayat bulduğu da belgeselde yer aldı. Birçok ulusal televizyon kanalında yayınlanması planlanan belgeselin çekimlerini gerçekleştiren ekibin, kendilerine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etmesi ise dikkatlerden kaçmazken, ekip sorumluları başta Küçükköy Belediyesi Başkanı Mesut Ergin olmak üzere; kendilerini konuk eden Dobra Otel ve çekimlerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere yürekten teşekkür ettiği gözlendi.
(SS-SŞ)

16.01.2013 14:11:18 TSI

Editör: Wan Haber