Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, vatani görevini yapmak için birliklerine telsim olmaya hazırlanan asker adayları, Küçükköy Belediyesi tarafından uğurlandı.
Küçükköy Belediyesi'ne ait otobüslerle belediyeye davul-zurna eşliğinde gelen 93/1 tertip asker adayları burada geleneksel hora oynadılar. Bir ara Belediye personelini de halayın içine katan asker adayları; Efe başı Tarık Kılınç ve Bayraktar, Ersoy Kısmet'in de katılımıyla oyun oynayarak hoş vakit geçirdiler.
Geleneksel asker uğurlaması törenine Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in belediye yönetimiyle birlikte şehir dışında bulunması nedeniyle katılamazken, asker adayları: Tugay Yegane, İsmet Güren, Mustafa Arslan, Mustafa Aydınalp, Batuhan Arpal, İsmail Kısmet, Nail Çakıroğlu, Soner Terlikçi için beldede 4 gün 3 gece yemekli eğlencelerin yapılacağı öğrenildi.
TAŞKINLIK YAŞANMIYOR
Küçükköy ve Sarımsaklı'da düzenlenecek olan asker uğurlaması eğlenceleri sırasında beldenin ay-yıldızlı bayraklarla donatıldığı dikkatlerden kaçmazken, düzenlenen uğurlama etkinliklerinde asker adaylarının; Efebaşı ve Bayraktar'ın direktiflerine saygılı davranmaları nedeniyle herhangi bir taşkınlığın yaşanmadığı vurgulandı.(BT)

01.02.2013 18:09:24 TSI

Editör: Wan Haber