Balıkesir'işn Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Kumsalıyla tanınan Küçükköy beldesinde, eski okul binasının Kent Müzesi haline dönüştürülmesinin ardından, müzenin güvenliğinin mobese kameralarla sağlanılmasına ilişkin çalışmalar sürüyor.
Küçükköy Belediyesi tarafından, belde merkezindeki geçmişte ilkokul olarak kullanılan tarihi binanın Kent Müzesi haline dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor. Belde merkezindeki Küçükköy Camii avlusunda bulunan tarihi binada oluşturulacak Kent Müzesi ile beldenin geçmişine ışık tutulması amaçlanıyor. Bu amaçla Küçükköy Belediyesi tarafından sürdürülen hummalı çalışmalar kapsamında, tadilat işlemlerinin tamamlandığı binanın eksikliklerinin giderilmesine çalışılırken, öte yandan da belde sakinlerinin müzede sergilenmek üzere bağışladıkları tarihi objelerin de sergilenmesine başlandığı gözlemleniyor. Resmi açılışın ardından, beldeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması planlanan müzenin güvenliğinin sağlanılması için önlemlerin de alınmaya başladığı dikkatlerden kaçmıyor.
MÜZEDE YANGIN ALARM SİSTEMLERİDE DEVREYE GİRİYOR
Küçükköy Kent Müzesi'nin 4 bir yanından 24 saat süresince kayıt aldığı belirtilen 8 adet kameranın yanı sıra, müzede çıkabilecek herhangi bir yangını erkenden haber verebilecek sistemlerin de montaj çalışmalarının sürdüğü gözleniyor.
(SS-SŞ)

13.02.2013 18:08:11 TSI

Editör: Wan Haber