Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı plajlarıyla tanınan Küçükköy beldesinde, mobil araçla kadınlara yönelik göğüs kanseri taramaları başlatıldı.
Küçükköy belediyesi tarafından önceki gün başlayıp, 28 Şubat'a kadar sürecek olan mobil mamografi cihazı ile ücretsiz göğüs kanseri taramasına belde de yaşayan kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmıyor. Radyoloji teknikeri Feyza Guguk'un yanı sıra, iki hemşire ve Küçükköy Belediyesi personellerinden oluşan ekip tarafından steril koşullarda gerçekleştirilen tarama işlemi ile tüm belde ve ilçe genelindeki vatandaşların yararlanması öneriliyor. Her gün saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmete açık olacağı belirtilen mobil araç içerisindeki mamografi cihazıyla günde ortalama 40-50 kadının taramasını gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
'Erken teşhis hayat kurtarır' sloganıyla yola çıkan Küçükköy Belediyesi gezici mamografi cihazı taramalarının 40 yaş ve üzeri bayanları kapsadığı belirtiliyor. Tamamen ücretsiz olan mamografi testine katılacak olan kadınların beraberinde nüfus cüzdanlarını getirmelerinin yeterli olacağı belirtilirken, önceki gün Sarımsaklı Kapalı Pazaryerinde (Hizmet bürosu) ilk olarak taramayı başlatan mamografi aracının daha sonraki aşamalarda ilçedeki ve beldedeki tüm noktalara ulaşacağı ve halkı yönlendirme konusunda, gazete ilanı ile ses yayın cihazlarının da kullanılacağı belirtilirken, isteyenlerin belediye yetkililerine ait 0 530 340 83 10 nolu telefondan da her türlü bilgiyi alabileceği kaydediliyor.

KÜÇÜKKÖY BELEDİYE BAŞKANI MESUT ERGİN YOĞUN İLGİDEN MEMNUN
Beldede bir ilk olma özelliği taşıyan söz konusu hizmetle ilgili görüşlerini aldığımız Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, sosyal belediyecilik kapsamında halkın yaşam ve sağlık hizmetlerine erişim hakkını en ön planda tuttuklarının altını çizdi. Çağın vebası olarak adlandırılan kanserin erken teşhisi halinde tedavisinin mümkün bir hastalık olduğu bilincinin halka aşılanmasını amaçladıklarının altını çizen Mesut Ergin, "Edremit Körfezinde hiçbir hastanede bulunmayan, ancak büyük kentlerde oldukça yüklü meblağlara ve 5-6 ay sonrasına randevu verilerek çekim yaptırılabilen mamografi cihazını Ayvalık ve Küçükköy halkının ayağına getirmenin sevincini taşıyoruz. Umarız taramalarda hiçbir kanserli vakaya rastlanmaz. Ancak uzmanlar 40 yaş üzeri kadınlarda meme kanserinin büyük bir risk oluşturduğu ve yoğun olarak görüldüğünü ifade ediyorlar. Bu nedenle erken teşhis ile bir hemşerimizin dahi sağlığını kazanmasına katkı sağlayabilirsek bu bizim için en büyük kazanım olur" diye konuştu.
Öte yandan, henüz ilk günden Küçükköy'lü kadınların büyük ilgi gösterdiği mamografi taraması için Küçükköy Belediyesi ile genç Belediye Başkanı Mesut Ergin'e yürekten teşekkür eden belde kadınları, yapılan bu hizmetin şimdiye kadar kendileri için yapılmış en önemli hizmet olduğunu kaydetmeleri ise dikkatlerden kaçmıyor.
(SS-SŞ)

03.01.2013 17:22:11 TSI

Editör: Wan Haber