Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Biyolojik Arıtma Tesisi'nin yavaş yavaş devreye girmesiyle beldenin alt yapı sorunlarının da kökünden çözümlenmesi için düğmeye basıldığı gözleniyor.
Bu kapsamda; beldeye bağlı dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Sarımsaklı'da, cadde ve sokakların yağmur suyu deşarjı için yapılacak alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere 5 Tır dolusu korige boru ve ek parçaları önceki gün Küçükköy Belediyesi'ne teslim edildi. 200, 400 ve 500'lük boruların teslim alınmasıyla birlikte hemen çalışmaların başlayacağını kaydeden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Büyükşehir Yasası nedeniyle kapatılan 599 beldeden biri olan belediyelerinin hiçbir zaman kapatılmayacakmış gibi çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

"ÇAĞDAŞ BİR BELDE İNŞA EDECEĞİZ"
Her şeyden önce beldenin yetiştirdiği bir vatandaş olarak beldeye hizmet vermeyi sürdürdüklerini kaydeden Ergin, "Beldemizin en büyük sorunu Arıtma tesisinin bulunmayışıydı. Bu yüzden de belde genelinde kısa süreli çözümlerle alt yapı sorunlarına eğilebiliyorduk. Ama artık kısa süre içerisinde Derin Deşarj Ünitesi'nin de tamamlanmasıyla, tam kapasite hayata geçecek olan Sarımsaklı Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte artık beldemizin alt yapı sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için düğmeye bastık. Amacımız beldemiz halkına daha çağdaş bir beldede yaşama imkanı sunabilmek ve yapacağımız çalışmalarla da beldemizi turizm alanında dünyanın çekim merkezi haline getirebilmek ve dolayısıyla da belde halkının gelir seviyesini arttırarak, daha müreffeh koşullarda hayat sürebilmelerine katkı vermektir" diye konuştu.
(SS-SŞ)

10.12.2012 17:21:04 TSI

Editör: Wan Haber