Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan yılın ilk meclis toplantısına tüm üyelerin eksiksiz katıldığı gözlendi. Gündemde yer alan maddelerin tek tek incelendiği meclis toplantısında, Hukuk Komisyon Raporunun Görüşülmesini üzerine Küçükköy Beldesindeki su borcu olan vatandaşların, anaparasının yüzde 30'u faizin ise yüzde 25 peşin 6 taksit olarak ücretlendirilmesine oy birliği ile karar verildi. Toplantıda; Belediye Meclisinin, 2013 yılı içinde tatil yapacağı ayın yine Eylül ayı olarak belirlenirken, belediye meclisinin 2013 yılı içinde her ayın ilk Salı günü saat 10.00'da yapılması kararlaştırıldı. Kamuya tahsili mallar ile ilgili komisyon kurulmasının benimsendiği toplantıda; sözleşmeli personel çalıştırılması ve ödenecek ücretin görüşülmesi konusu da karara bağlandı.
Küçükköy Belediyesinin Taşınır ve Taşınmaz Malları ile doğmuş, doğacak tüm hak ve alacaklarını ile bankalardaki hesapları hakkında kamuya tahsis kararının alınmasını görüşülmek üzere il komisyona gönderilmesinin yanı sıra belediyenin 2013 Mali Yılı Gelir Tarifesinin görüşülerek Bütçe Tarife Komisyonuna havale edilmesin oy birliğiyle kabul edildi. Küçükköy Belediyesi'nin yeni yılın ilk toplantısında, belediyede çalışan zabıta personelinin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi, Su Tahakkuk Şefliğinin yazısının görüşülmesi üzerine kuyu suyu kullanan vatandaşlardan abonelik işlerinden ücret alınmaması konuları da karara bağlandı.
İller Bankası aracılığı ile Küçükköy Belediyesince açılan iki kuyunun ve mevcut kuyularının ana pompayla kadar olan isale hatlarının malzeme alımı ve yapımı için kredi talebinin görüşülmesinin ardından konuyu Başkan Mesut Ergin'in takip etmesi için yetkilendirilmesine karar verildi. Küçükköy'de atık su şebekesi olmayan alanların yapımı için İller Bankasından kredi talebine bulunulmasına karar verilen toplantıda, Fen işlerinin yazısının görüşülmesinin ardından Küçükköy Belediyesi arıtma tesisine bağlanacak olan alt yapı bağlantılarının 28 Şubat 2013 tarihine kadar uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi.
(SS-SŞ)

09.01.2013 17:16:24 TSI

Editör: Wan Haber