Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı, dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy'de, Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı için bir araya geldi.
Küçükköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Mesut Ergin'in öncülüğünde gerçekleşen toplantıda; Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka, Meclis Üyeleri; Murat Akıner, Evren Durak, Mehmet Atılgan, Tafik Göksu, Kadir Kaplan, Ahmet Çakır ve Hüseyin Gün hazır bulundu. Meclis üyelerinden Samet Varol'un kent dışında olması nedeniyle katılamadığı toplantıda; Bütçe Tarife Komisyon Raporunun görüşülmesi, Kamuya Tahsisli Mallar Komisyon Raporunun görüşülmesi, Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün yazısının görüşülmesi, belediye sınırlarında belde girişinde mevcut spor tesislerin doğusunda bulunan mülkiyetin yanı sıra Maliye hazinesi adına kayıtlı tescil harici imar planında açık pazar alanı olarak görünen alanın kapalı spor salonu yapılabilmesi amacıyla lejantının spor tesis alanı olarak değiştirilmesinin görüşülmesi, Belediyeler Kanunun 75. maddesi gereğince Küçükköy Belediyesi olarak 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile hazırlanacak ortak hizmet projesi ve protokol gereği araştırma ve iş birliğinin görüşülmesi gibi gündem maddeleri değerlendirilerek karara bağlandı.
Küçükköy Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantısında; 2013 mali yılı gelir tarifesinin, 2012 mali yılı gelir tarifesi üzerinden uygulanmasına oy birliği ile karar verildi. Tahmini bütçede ön görülen belediyenin su abone geliri, taşınır taşınmaz kira gelirleri, ulaşım hizmetleri, kamu hizmetlerine tahsis konusu oy birliği ile kabul edildi.
Belde sakinleri tarafından verilen dilekçeye istinaden dini tesis yapılması hususu İmar Komisyonu'na sevk edilmesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda; Küçükköy Belediyesi sınırlarında olan ve belde girişindeki mevcut spor tesislerin doğusunda bulunan alanın kapalı spor salonu yapılabilmesi amacıyla lejantının spor tesis alanı olarak değiştirilmesinin görüşülmesi ile imar komisyonuna sevkine oy birliğince karar verildi.

BAŞKAN ERGİN'E YETKİ
Toplantıda; Belediyeler Kanununun 75.maddesi gereğince Küçükköy Belediyesi ile ortaklaşa çalışma yapmayı planlayan 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile hazırlanacak ortak hizmet projesi ve protokol gereği araştırma ve iş birliğinin görüşülmesi ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Mesut Ergin'e yetki verilmesi kararının da oy birliği ile alındığı gözlendi.
(SS-SŞ)

06.02.2013 13:12:30 TSI

Editör: Wan Haber