Küçükçekmece protokolü, ilçedeki eğitim ve altyapı yatırımlarını geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirdi.
Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Orhan Öztürk, Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve şube müdürleri katıldı. Eğitim ile ilgili hazırlanan projeler, atılan ve atılması hedeflenen adımların ve güncel sorunların görüşüldüğü toplantıda, kentsel dönüşümün eğitim üzerindeki etkisi de değerlendirildi. İlçede son 10 yılda 41 okul eğitime kazandırılırken, 32 okulun depreme karşı güçlendirildiği, 11 okulun bu kapsamda yıkılıp yeniden yapıldığı ve 7 okul inşaatının da devam ettiği belirtilen toplantıda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, eğitim adına yapılan çalışmaları anlattı.

İLÇENİN EN CİDDİ KONUSU 'EĞİTİM'
Yeniay, "Önümüzdeki dönemde hedefimiz, 21 okula belediyece yapılan spor salonu sayısının artırmak ve eğitim alt yapı problemlerinin artık tamamen bitirilerek eğitim kalitesini artıracak çalışmalara daha çok kaynak aktarmaktır. Bu konuyu ilçenin en ciddi konusu olarak gündemimize almış durumdayız. Küçükçekmece Belediyesi olarak; ilçedeki bütün okullara bütçemizden 8 yılda 55 trilyon TL'lik maddi destek vererek, bugüne dek 45 adet değeri yüksek arsayı okul yatırımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettik. Kentsel dönüşüm çerçevesinde 39 arsayı daha devretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

"2013 İÇİN ÖDENEK SIKINTISI YOK"
2013 yılı için ilçede eğitim adına ödenek sıkıntısının olmadığının belirtildiği toplantıda, arsa problemi çözülmüş toplam 23 okulun yatırım programına alındığı, bin 545 derslik ihtiyacının bin 350'sinin bu şekilde karşılanmasının amaçlandığı, arsa problemlerinin ise Küçükçekmece Belediyesi tarafından çözüldüğü bildirildi.
Toplantıya katılan il genel meclis üyelerine eğitim, sağlık, spor ve kültürel alanlarda iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın gösterdikleri gayretler, takipler, eksiklikler ve aksaklıkların düzeltilmesi için yaptıkları girişimlerden dolayı Kaymakam Orhan Öztürk tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
(ET-OK-Y)

09.01.2013 13:01:47 TSI

Editör: Wan Haber