Küçükçekmece Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Türkiye Geneli Resim Yarışması'nın 3'ncüsüne hazırlanıyor. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 34 bin TL para ödülü dağıtılacak.
Geçtiğimiz yıllarda sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, yüzlerce sanatçı ve eser yarıştı. Resme gönül vermiş profesyonel ve yarı profesyonel adaylar için düzenlenen yarışmanın bu yılki ayağı için başvurular ise, 1 Mart 5 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak.

JÜRİDE USTA İSİMLER YER ALIYOR
Serbest konulu yarışmanın jüri koltuğunda sanatçılar ve görsel sanat yönetmenleri yer alıyor. Koleksiyoner Muammer Kırdök, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Balkan Naci İslimyeli, Sanat Galerisi Yöneticisi Yahşi Baraz gibi sanata gönül vermiş usta isimler tarafından yapılacak değerlendirme ile dereceye girenlere toplamda 34 bin TL para ödülü dağıtılacak. Birincinin 10 bin TL, ikincinin 7 bin TL, üçüncünün 5 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmada, mansiyon ödülü alacak üç kişiye ise 3 bin TL, jüri özel ödülü olarak da 3 bin TL para ödülü verilecek.
Yarışmaya katılacak sanatçıların, çalışmalarını önceki çalışmalarından en az beş örnek görseliyle birlikte teslim etmesi gerekiyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi www. kucukcekmece. bel.tr adresinden alınabilir.
(ET-OK-Y)

10.01.2013 12:15:05 TSI

Editör: Wan Haber