Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bölgede çok büyük yatırımlarının yanında küçük ama önemli hizmetlerinin de bulunduğunu söyledi.
Milletvekili Küçükaydın, Kozan'da yapımı devam eden ve yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak Tabaklar dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Projeyi yürüten NVS İnşaat yetkilisi Kadir Beyhan'dan bilgi alan Küçükaydın, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölgemizde hayati öneme haiz sulama çalışmaları yürütüyor. Yedigöze Barajı gibi büyük yatırımların yanında küçük sulama yatırımları da yapıyor. Sulamada kullanılacak Postkabasakal, Zerdali, Bağtepe göletleri ihaleye çıkarıldı. Tabaklar gibi dere ıslah çalışmalarına da önem veriliyor. 6 kilometreyi aşkın alanda yapılan dere ıslah çalışmalarının yüzde 32'si bitti. İmamoğlu'nda Çepel deresi de ıslahı için ihaleye çıkarıldı" dedi.
Dere ıslahının bir çok güzellikleri beraberinde getirdiğini aktaran Milletvekili Küçükaydın şunları söyledi:
"Bölgemize yapılan tüm çalışmaları yakından takip ediyoruz. Çalışmalardan dolayı bölge halkının teşekkürlerini alıyoruz. Bölgede özellikle sulama ve taşkınlarla ilgili sorunları bir bir çözüyoruz. Bu millet her şeyin iyisine layık."
İncelemeler sırasında Küçükaydın'a Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık, İskender Bozkurt ve partililer eşlik etti.
(ADN-Y)

01.01.2013 16:54:47 TSI

Editör: Wan Haber