Berlin'de bacağındaki tümör nedeni ile tedavi gören ve Alman doktorların tedavi sürecinde bacağını kesmek istedikleri 6 yaşındaki Tuana Adanur, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın girişimleri sonucu getirildiği Türkiye'de bacağı kesilmeden ameliyat edilerek bacağındaki tümörden kurtarıldı. Bozdağ, küçük Tuana'yı hastanede ziyaret ederek oyuncak bebek hediye etti.
19 yıl önce Almanya'nın Berlin kentine yerleşen ve berberlik yapan Selim Adanur'un 3 çocuğundan birisi olan Tuana Adanur, ayağındaki rahatsızlık nedeni ile Berlin'de bir hastaneye yatırıldı. Doktorların kemik kanseri teşhisi koyması ve tümör nedeniyle bir bacağının kesilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine başka doktorların da görüşünü almak isteyen baba Selim Adanur ve anne Gülten Adanur, hiç beklenmedik bir durum ile karşılaştı. Alman doktorlar küçük Tuana'nın başka bir doktora gösterilmesine müsaade etmezlerken, aileyi de mahkemeye verdiler. Mahkeme sürecinde küçük Tuana ve annesi Gülten Adanur, hastane yetkilileri tarafından 21 gün boyunca hastanede rehin tutuldu. Baba Selim Adanur'un durumu gazetecilere bildirmesi ve basında çıkan haberlerin ardından harekete geçen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri, Selim Adanur ile irtibata geçerek kendilerini Türkiye'ye götürebileceklerini ve arzu ettikleri taktirde küçük Tuana'nın tedavisinin Türkiye'de devam ettirilebileceği teklifinde bulundu. Teklifi hiç düşünmeden kabul eden Selim Adanur, küçük kızı Tuana ve eşi Gülten Adanur ile birlikte Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri tarafından Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Mehmet Ayvaz tarafından ameliyat edilen küçük Tuana'nın ayağı kesilmeden tümör çıkartılırken, sağlık durumu ise gün geçtikçe iyiye doğru gidiyor.
Kısa süre sonra taburcu olması beklenen minik Tuana'nın durumu ile ilk günden itibaren ilgilenen ve sürekli haberdar olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tuana'yı hastanede ziyaret etti. Küçük Tuana'nın ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Ayvaz ve Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer'den bilgi alan Bekir Bozdağ, Tuana'ya oyuncak bebek hediye etti ve Tuana ile uzun süre sohbet etti. Küçük Tauna, Bakan Bozdağ'a teşekkür ederek, çikolata ikramında bulundu. Tuana'nın babası Selim Adanur ise, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a ilgisinden dolayı teşekkür etti.
(CC-Y)

01.02.2013 09:59:58 TSI

Editör: Wan Haber