Avrupa Masa Tenisi Birliği'nin desteğiyle 4-6 Ocak 2013 tarihlerinde Macaristan'da yapılan Uluslararası Minikler Masa Tenisi Açık Turnuvası'na Yalova Belediye Gençlik Spor kalabalık bir ekiple katıldı.
Ekipte Antrenör Bayramali Yıldız, Antrenör İrina Hoza, sporcular Umut Başsan, Bilal Tok, Aybala Koçal, Çiğdem Köse, Ece Haraç, Rana Koçal, Tugay Yılmaz, Seyithan Çiçek ve Emirhan Çiçek yer aldı. Müsabakalara 21 ülkeden 180 sporcu ile birlikte 46 erkek takımı ve 35 bayan takımı katıldı. Yalova Belediyespor bayanlarda 22. erkeklerde de 25. oldu Ferdi müsabakalarda 4'erli gruplar oluşturuldu ve grup maçları sonunda ana tabloya 5 sporcu yükseldi.
Müsabakalar sonunda değerlendirme yapan B. Ali Yıldız, "Müsabakalar oldukça verimli geçti. Minik sporcularımız ilk müsabakalarında oldukça heyecanlıydılar. Ancak sonraki maçlarda o heyecanlarını üzerlerinden attılar ve performanslarını arttırdılar. Geçen yıl ile karşılaştırdığımızda sporcularımızın performanslarında gözle görülür ilerleme var. Bu bizi gelecek için umutlandırıyor. Geçtiğimiz yıl sporcumuz İbrahim Gündüz'ün elde ettiği Avrupa 3'üncülüğünde bu gittiğimiz açık turnuvaların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bizim sporumuzda kilo sınırlaması da olmadığından başarı elde etmek oldukça zor. Katılan 85 bayan sporcudan sadece 1 şampiyon, 95 erkek sporcudan da sadece 1 şampiyon ortaya çıktı. Bu bize müsabakaların zorluk derecesini birkez daha gösteriyor" dedi.
(EB-MŞ)

10.01.2013 18:10:50 TSI

Editör: Wan Haber