Gürpınar Belediyesi, Sağlık Merkezi, Halk Ekmek Fırını, Halk Kütüphanesi ve yeni park açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eş Başkan yardımcısı Nurhayat Çelik, DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanları Kemal Güler ve Feyruza Alaş, Gürpınar Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yanı sıra demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Açılışlarda ilk konuşmayı yapan Yıldız Çetin, cezaevinde bulunan seçilmişleri hatırlatarak, "Biz yönetimi devraldığımız günden bu yana bu kararlılığımızı koruyor, hizmeti halkımızın ayağına götürmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Elbette ki daha yapmamız gereken çok şey var. Buradan bir kez daha söz veriyoruz; ilk günkü heyecan ile çalışmalarımıza devam edeceğimize, hizmeti yaygınlaştırarak her noktaya ulaşmaya çalışacağız" dedi. Eş Başkan Yıldız Çetin'den sonra konuşan Eş Başkan Zeki Yıldız da, "tutuklu bulanan belediye eş başkanlarımızı ve seçilmişlerimizi saygı ile selamlıyorum. Barışın hüküm sürdüğü, insanların ölmediği bir ortamın sağlanması için hepimizin var gücümüzle çalışması ve çaba sarf etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yıllık faaliyet aktarımının ardından halkın hizmetine sunulan mekanların açılışına geçildi. Belediye tarafından açılan Sağlık Merkezi'ne 2013 yılında yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye ulaştırılmadan babasının sırtındaki çuvalda yaşamını yitiren Muharrem Taş'ın adı verildi. Taş'ın adı verilen sağlık merkezinde, halk ücretsiz sağlık hizmeti görecek. DİHA

Editör: Wan Haber