Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan ve toplam 73 parçadan oluşan; 'Bilim Sergisi' açıldı.
Optimum Outlet Adana AVM S.E.S Atölyesi'ndeki serginin açılışına Seyhan Kaymakamı Ahmet Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce, Optimum Outlet Adana AVM Müdürü Şansın Özerdoğan, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Duran Öznacar ve Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal katıldı.
Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Duran Öznacar, törendeki konuşmasında, merkez olarak; üstün yetenekli öğrencileri, ulusal ve evrensel değerler ile geleceğe yön verecek bireyler olarak yetiştirme gayreti içinde olduklarını söyledi. Duran, "Donanım materyalleri bakımından Türkiye'de tek olan merkezimiz tarafından açılan 'Bilim Sergisi' ile insanlara bugün doğada gerçekleşen birçok olayın bilimsel yönünü anlatıyoruz" dedi.
Sergide, Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından, 2006-2013 yılları arasında hazırlanan 117 proje arasından ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden 43 proje afişi ve 30 adet bilim müzesi modülü yer alıyor. Optimum Outlet Adana AVM'nin ikinci katında yer alan S.E.S Atölyesi'ndeki sergi, 16 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.
(ADN-Y)

15.02.2013 11:29:56 TSI

Editör: Wan Haber