Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye'deki çatışmalardan seken bir mermiyle yaralanan 10 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Mizgin Yılmaz, arkadaşları sokakta oynarken, tatilini evde geçirmek zorunda kaldı.
Geçtiğimiz gün, Suriye'de yaşanan çatışmalar esnasında seken bir mermiyle bacağından yaralanan Mizgin Yılmaz, yaralandığı günden bu yana büyük korku ve endişe içinde olduğunu söyleyerek, "Lavaboya bile gitmekte güçlük çekiyorum. Canım sıkılıyor, arkadaşlarım ara sıra gelip burada ders çalışıyoruz. Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini istiyorum" dedi.
Anne Zeynep Yılmaz ise, "Her an mermi gelebilir diye, evin içerisinde dolaşmaktan korkuyoruz. Yetkililerden ricamız; bizi korusun. Bu savaştan bıktık, her an canımız gidecek diye endişe duyuyoruz. Yetkililer, Allah için bu savaşa çözüm bulsun" diye konuştu.

SURİYE'DEKİ ÇATIŞMALAR NEDENİYLE 750 YARALI CEYLANPINAR'A GELDİ
Öte yandan, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Tufan, Ceylanpınar'a yakın olan Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn bölgesinden, 8 Kasım 2012 tarihinden bu yana Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne 750 yaralının geldiğini belirterek, yaralılardan 500'ünün civar illere sevk edildiğini kaydetti. Tufan, yaralı 30 kişinin ise yolda veya hastanede hayatını kaybettiğini ifade etti. Suriye'den seken mermilerden dolayı Ceylanpınarlı vatandaşlardan yaralı sayısının ise 20 olduğunu aktaran Tufan, 1 yaralının ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.
Tufan, Ceylanpınar halkına yönelik sağlık hizmetinde aksama meydana gelmediğini, bütün uzman doktorlarıyla hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.
(MUD-SO-Y)

30.01.2013 16:34:25 TSI

Editör: Wan Haber