Tekirdağ'da bir çocuk, H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, "Daha henüz ortada bir sonuç yok. Kesin sonuç incelemeden sonra ortaya çıkacak" dedi.
Edinilen bilgiye İstanbul Hadımköy'de oturan devlet memuru baba Gökhan Kayabaşı, 3,5 yaşındaki oğlu Duhanberk Kayabaşı'nın ateşlenmesi üzerine çocuğunu özel bir polikliniğe götürdü. Burada iğne ve ilaç tedavisinin ardından eve gönderilen minik Duhanberk, bir gün sonra tekrar ateşlenmesi üzerine babası tarafından Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İğne vurularak eve gönderilen küçük çocuk, yeniden fenalaşması üzerine sırayla özel bir polikliniğe ve Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Minik Duhanberk İstanbul'da çocuk servisi boş olan bir hastane bulunamadığı gerekçesiyle Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Duhanberk Kayabaşı, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenenin ardından H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. Durumu ciddiyetini koruyan Duhanberk Kayabaşı'nın tedavisinin iyiye gittiği bildirildi.
Kardeşi Hilmi Kaan Kayabaşı'nın 2005 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'nın karakola düzenlediği bombalı saldırıda şehit düştüğünü kaydeden Baba Gökhan Kayabaşı, "Gece çocuğum ateşlendi. Hadımköy'de bir polikliniğe götürdüm. Burada ilaç ve iğne tedavisinin ardından eve gönderdiler. Ertesi gün tekrar fenalaştı bu sefer Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Çocuk uzmanı doktor olmadığı için iğne vurarak tekrar eve gönderdiler. Çocuğum evde tekrar fenalaştı. Hemen özel bir polikliniğe gittim. Oradan ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk yoğun bakımı olan bir hastaneye götürmelerini istedim. Fakat beni Esenyurt'a götürdüler. İstanbul'da boş hastane olmadığı için bizi Tekirdağ'a sevk ettiler. Durumu çok kötü. H1N1 tanısı koydular. Kızım da aynı şekilde hasta. Kızımla da hiçbir şekilde ilgilenilmedi. Bende de olabilir. Hiçbir teşhis konmadı" dedi.

"KÜÇÜK KIZIMDAN DA ŞÜPHELENİYORUM"
2,5 yaşındaki kızı Duru Bilge Kayabaşı'nın da aynı belirtileri taşıdığını ifade eden baba Kayabaşı, "Küçük kızımdan şüpheleniyorum. Aynı şekilde kızımda da belirtiler var. Allah'a havale ettik. Devletimiz yok. Allah'a sığındık. Bende de olabilir. Bana İstanbul'da test yapılması gerektiğini söylediler. Ben de çocuklarımı bırakıp İstanbul'a gidemedim" dedi.
İstanbul'da hastane hastane dolaştıklarını ifade eden amca Volkan Kayabaşı, "İstanbul'da onlarca hastane varken bizi Tekirdağ'a gönderdiler. 150 kilometrelik yolu kat ederek Tekirdağ'a geldik. Yeğenim hala yoğun bakımda. 2 poliklinik, 2 hastane gezdik. Bizi hiçbiri kabul etmedi. Yeğenimi kucağıma aldım. Belki de bana da bulaştı, bilemiyoruz" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: "KESİN SONUÇ İNCELEMEDEN SONRA ÇIKACAK"
Duhanberk Kayabaşı'nın İstanbul'da yer olmadığı için Tekirdağ'a sevk edildiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, "Hastamız İstanbul'da yer olmadığı için Tekirdağ'a sevk edildi. Burada doktorlarımız hasta çocuğumuz ile ilgileniyor. Doktorlarımız babadan H1N1 aşısı almasını talep etmiş. Çocuğumuzdan örnekler alındı. Daha henüz ortada bir sonuç yok. Doktorlarımız her şüpheyi değerlendiriyor. Numuneler İstanbul'a gönderilecek. Burada çıkan sonuç aileyle paylaşılacak. Kesin sonuç İstanbul'daki incelemenin ardından ortaya çıkacak. Doktorlarımız her ihtimali atlamadan değerlendiriyor" dedi.
(FA-YHY-Y)

04.02.2013 23:41:44 TSI

Editör: Wan Haber