Sadri Alışık Tiyatrosu'nun bu sezon ilk kez sahnelenen müzikli ve danslı "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" adlı oyunu, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.
"Umutsuz Ev Kadınları" "Gümüş' gibi başarılı işlerle adını oyunculuk dünyasına altın harflerle yazdıran oyuncu Songül Öden'in başrolünü sırtladığı ve birbirinden ünlü oyuncu kadrosuna sahip olan "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" adlı oyun Küçükçekmeceli sanatseverlerden tam not aldı. Oyun boyunca alkışlarla beğenilerini tiyatroculara sunan Küçükçekmeceliler, kah güldü kah hüzünlendi.
"AZİZ YENİAY MÜTHİŞ BİR İŞ YAPIYOR"
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a yaptığı kültürsanat çalışmaları için teşekkür eden Songül Öden, tiyatro salonlarının azlığından yakınarak, "Burası harika bir salon. Muhteşem bir akustiği var. Darısı diğer belediyelerin başına. Türkiye'de çok ciddi bir tiyatro salonu sorunu var. Neredeyse evimizin salonuna çağıracağız insanları. O yüzden yaptıkları müthiş bir hizmet. Türkiye'deki bütün belediyelerden bunu istiyoruz"diye konuştu.
"HERKES KENDİNDEN BİR ŞEY BULACAK"
Çok eski bir oyun olmasına rağmen, "Küçük Adam Ne Oldu Sana?"nın çok evrensel şeyler söylediğine değinen Songül Öden, "Doğruluktan, güzellikten, adaletten yana bir oyun. Hak, hukuk, adalet anlayışını sorgulayan, insanların, 'Bana dokunmayan bin yıl yaşasın' söylemini de eleştiren bir oyun. Bir gün o yılan gelir seni de sokar. Herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği bir oyun" diye konuştu.
KÜÇÜK ADAM NE OLDU SANA?
Alman Yazar Hans Fallada'nın yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" adlı oyun, insanlara alternatif bir yaşama biçimi sunarken, dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık temasını ve insanlık mücadelesini işliyor.
Oyunda Songül Öden, "Kanıt" dizisinden tanıdığımız Deniz Celiloğlu, Aşk-ı Memnu'nun Gülsen Tuncer'i, "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinin Metin Büktel'i ve Ayhan Anıl'ın yanı sıra SAKM Oyuncuları da rol alıyor.
(ET-Y)

21.02.2013 11:09:17 TSI

Editör: Wan Haber