Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nden yılbaşında işten çıkarılan 68 taşeron işçi için Trabzon'daki sivil toplum örgütleri protestolarına devam ediyor.
Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda aralarında Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu ve bazı sivil toplum örgütlerinin bulunduğu bir grup 'Siz Tokken Biz Açız, İşimizi Geri İstiyoruz' şeklinde sloganlar atarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri Sendikası (SES) Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, direnişlerine 14 gündür yağmur ve kar denemeden devam ettiklerini söyledi.
Pamuk, bu direnişe artık bir ses verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Onlar sıcak iş yerleriniz ve özel villalarınızda ya da kendinize tahsis edilen özel lojmanlarınızda oturup bu çığlığı duymazdan geliyorsunuz, bu nasıl bir vicdandır" dedi.
Hastaneye gelen gelirlere rağmen hastanenin battığını iddia eden Pamuk, "Bu nasıl bir insanlıktır. Ancak siz bırakın bu sesi duymayı vicdanlarınızla baş başa kalmayı kapımızın önünden gitsinler diye yapmadığınızı bırakmıyorsunuz, beraber çalıştıkları arkadaşları ile karşı karşıya getiren emirler veriyorsunuz, sizin temiz sicilinize leke sürdüklerini düşünüyor olacaksınız ki, yıllarca beraber yan yana çalışmış olmalarına rağmen halen hastanemizde çalışmakta olan taşeron sağlık işçilerinin direnen dostlarımızla sohbet etmelerini bile yasaklıyorsunuz. Bunca gelire rağmen batıyorsa tıp fakültesi, bu da yönetemediğinizin en açık delilidir, bırakın gidin öyleyse hastaneler bizimdir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından, grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(OK-ÖS-Y)

15.01.2013 13:36:53 TSI

Editör: Wan Haber