Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, tüm şirketlerin faaliyetlerinin sınıflandırıldığı çalışmanın tamamlandığını söyledi.
TOBB, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, TÜGİK, SGK ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin sınıflandırıldığı NACE isimli kodlama sisteminin tamamlandığı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Şirketlerimizin ticaret hayatına büyük kolaylık getirecek bir çalışma daha hayata geçirildi. Yeni NACE sistemi ile şirketlerin tek bir faaliyet kodu olacak. Bu sistemle her şirketimizin ticari faaliyeti bilinebilir hale gelecek. Resmi kurumlarda bu koda göre işlem yapacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan bu çalışma ile tüm şirketlerimizin yer aldığı bir veri tabanı oluşturuldu. Uluslararası standartlarda oluşturulan bu sistemle şirketlerimize tüm dünyadan ulaşım daha kolay hale gelecek" dedi.
Ekim Kasım döneminde yapılacak Oda ve Borsaların seçimlerinin yeni kodlarla yapılabilmesi için ertelendiğini hatırlatan Başkan Öztürk, yeni sistemle şeffaf ve adil bir seçim gerçekleştirileceğini kaydetti. Öztürk, "Tüm üyelerimiz kendi meslek gruplarını internet sitemizden görebilir hale gelecek. Böylelikle daha fazla katılımcı daha şeffaf bir seçim gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Oda üye arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale gelmesi ve kayıtlı tüm oda üyelerine ulaşabilmek için çalışma yürüttüklerini ifade eden Selçuk Öztürk, "Oda olarak, faaliyetlerimizin daha nitelikli hale gelmesi için tüm üyelerimizin faaliyetlerimize katılımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede 2012 yılında faaliyetlerimiz tüm üyelerimize açık hale getirilmiştir. Ayrıca internet sitemizi online hizmet verebilir hale getirdik. Bununla birlikle tüm üyelerimize ulaşabilmek için veri tabanımızı güncelleme çalışmalarına devam ettik. Yeni NACE sisteminin veri tabanı ile bu çalışmalarımızı 2013 yılında tamamlayacağız. Böylelikle tüm üyelerimize ulaşarak, hem tüm üyelerimizle iletişim halinde olacağız hem de Konya'nın ticari envanterini çıkarmış olacağız. Yurt içinden ve yurt dışından mal alım talepleri ve ortaklık teklifleri olan firmalar internet sitemizi arama motoru olarak kullanarak, Konyalı tüm firmalara daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Böylece Konya'da iş hacminin artmasına imkan sağlanacak" şeklinde konuştu.
(İP-Y)

09.01.2013 11:04:19 TSI

Editör: Wan Haber