Konya Ticaret Odası (KTO), üyelerinin yeni pazarlara açılarak işbirliklerini artırmaları amacıyla Orta Asya pazarını hedef aldı.
Konya Ticaret Odası, Türkiye'nin Bişkek Ticaret Müşavirliği işbirliğiyle düzenlediği organizasyonla Kırgızistan'ın tarım makineleri ithalatında en büyük firması olan Atalık Grubu ve tarım finansmanını sağlayan Ayıl Bankası yöneticilerini Konyalı firmalarla bir araya getirdi. Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda Konyalı tarım makineleri üreticilerine Kırgızistan hakkında bilgi verildi.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdikleri B2B organizasyonlarına devam edeceklerini belirterek üyelerin görüşleri doğrultusunda hedef pazar seçeceklerini söyledi. Başkan Öztürk, "2012 yılı şehrimizin güçlü olduğu sektörlerde yeni pazar bulma noktasında son derece verimli geçti. Geçtiğimiz sene B2B organizasyonlarıyla Konyalı firmalarımızın yurt dışında tanıtımına ve işbirlikleri kurmaları çalışmamıza ağırlık verdik. Son olarak Fas'ta düzenlediğimiz B2B organizasyonunun Türkiye'de ilk olması açısından Ekonomi Bakanlığı büyük önem vererek üst düzey katılım gösterdi. Bizden daha fazla organizasyon düzenlememizi böylelikle diğer odalara örnek olmamızı talep ettiler. Bu noktada üyelerimizin açılacağı yeni pazarlara önem vermekteyiz. İşbirliği yapacağımız ülkelerin potansiyelleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Tarihi ve kültürel bağımız olan kardeş ülke Kırgızistan bağımsızlığını kazandıktan sonra siyasi ilişkilerimiz iyi bir gelişme gösterdi. Kırgızistan son dönemde siyasi ve ekonomik olarak büyük bir gelişme içerisinde. Dünyanın kriz içerisinde olduğu bu dönemde yeni işbirlikleri daha da önem taşımaktadır. Kırgızistan tarıma dayalı büyüyen ekonomisiyle tarım makineleri konusunda çok büyük bir potansiyele sahip. Kırgızistan ekonomisi endüstriyel tarıma yönelerek büyümesini sürdürmek istiyor. Bişkek ticari ataşeliğimiz işbirliğiyle Kırgız heyetini Konya'da tarım makineleri üreticilerimizle buluşturuyoruz. Toplantı sonucunda üyelerimizden olumlu görüş alırsak Kırgızistan'da B2B düzenleyeceğiz. Üyelerimizin görüşleri doğrultusunda hedef pazar seçimi düzenleyeceğimiz organizasyondan en iyi verimi almak için önem taşımaktadır" dedi.
Kırgızistan pazarı hakkında yapılan sunumla tamamlanan toplantının ardından Kırgızistanlı Atalık Grubu ve Ayıl Bankası yöneticileri Konyalı tarım makineleri üreten firmaları ziyaret etti.
(İHA-FM-Y)

02.02.2013 12:56:08 TSI

Editör: Wan Haber