KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde kurulan TÖMER (Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde Türkçe eğitimi gören yabancı öğrencilerin, Konya'ya ve Türk kültürüne adaptasyon sürecini hızlandırmak için Konya şehir turu ve kaynaşma yemeği gibi farklı organizasyonlar düzenleniyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile 21 Aralık'ta şehir turu yaparak Konya'yı daha yakından tanıma fırsatı bulan TÖMER öğrencileri, dün de MEV-DİL Eğitim Akademisi organizasyonu ile gerçekleşen kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Kaynaşma yemeği, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Genel Sekreter Dr. Hasan Fehmi Atasağun, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan Türkçe Ders Hocası Prof. Dr. Erkan Türkmen, Ülkü Çalık, Orhan Aydın'ın katılımıyla ve MEV-DİL Eğitim Akademisi Kurucusu Zeliha Odabaşı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Yemekte konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, kültürler arası kaynaşmanın önemli olduğuna ve bu tür organizasyonların kültür kaynaşmasına olumlu katkı sağladığı için sık sık tekrar edilmesi gerektiğine değindi. Türk öğrencilerle TÖMER öğrencilerinin ilişkilerinin güçlenmesi için farklı programlar düzenlemeyi planladıklarına vurgu yapan Torlak, "Ülkemizde okuyan yabancı öğrencilerin ülkemiz ile ilgili doğru izlenimler edinmesi; onlara kültürümüzün doğru tanıtılması ile mümkün olacaktır. Bu anlamda hepimize büyük görev düşüyor. Ülkemizi tercih eden birbirinden değerli öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamamız gerekmektedir" şeklinde konuştu. Organizasyonun sonunda KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, kaynaşma yemeğine ev sahipliği yapan MEV-DİL Eğitim Akademisi'nin Kurucusu Zeliha Odabaşı'na çini işlemeli üniversite tabağı hediye etti.
On farklı ülkeden öğrencilerin öğrenim gördüğü TÖMER'in kaynaşma yemeğinde Türk ve Afgan mutfağından faklı tatlar ikram edildi. Organizasyondan son derece memnun kalan yabancı öğrenciler, çok kısa sürede öğrendikleri Türkçeleriyle mutluluklarını ifade ettiler.
(İHA-FM-Y)

27.12.2012 14:12:10 TSI

Editör: Wan Haber