Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından istihdam teşviki konusunda yeni bir paket hazırlığında oldukları yönünde yapılan açıklamanın iş dünyasının motivasyonunu artırdığını söyledi.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, hükümetin son dönemde aldığı yapısal tedbirlerle özel sektörün önünü açtığını vurgulayarak, "Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda özel sektörümüzün katkısının artırılması için hükümetimizin destekleri devam etmektedir. İş dünyası olarak istihdam sorununa yönelik atılacak adım da bizlerin motivasyonunu artırmıştır. Ülkemiz küresel kriz döneminde işsizliği en hızlı indiren ülke olmuştur. Bununla birlikte istihdam politikalarımızı 2023'teki büyüklüğümüzü göz önüne alarak oluşturmalıyız. Ülkemiz büyümesinin itici gücünü oluşturan özel sektörümüzün rekabet gücünün önündeki önemli engellerden biri istihdam üzerindeki ağır vergi ve prim yüküdür. OECD ortalamalarının çok üzerinde istihdam vergi yükümüzün makul seviyelere indirilerek, özel sektörümüzün rekabet gücü artırılmalıdır. İstihdam üzerindeki vergi ve prim rakamlarının yüksek oluşu kayıt dışı istihdamı da artırmaktadır. Yeni teşvik paketinde kayıt dışılığı önlemek üzere istihdam teşvikleri, prim indirimleri gibi vergisel destekler ve idari önlemler daha etkin hale getirilmeli ve ayrıca kayıtlı çalıştıran, yükümlülüklerini düzenli ve eksiksiz yerine getiren işletmeleri teşvik eden uygulamalar da gündeme gelmelidir" dedi.
Ülke olarak 2023 hedeflerine özel sektörün üretimiyle ulaşacaklarını ifade eden Öztürk, "Bu hedefe ulaşmak için dünya ile rekabet içerisinde olacağız. Bu rekabette öne geçmek, daha yüksek katma değerli bir üretim ve ihracat yapısına gitmekten geçiyor. Böyle bir gelecek vizyonu, yetişmiş insan gücünü rekabetin merkezine almayı gerektiriyor. Çünkü katma değeri yüksek ürünler, ancak vasıflı işgücü ile üretilebilir. Özel sektör olarak istihdam sorununun çözümünde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Konya'nın da üretime dayalı büyümesini sürdürebilmesi için çalışan, üreten nüfustan yeterince faydalanması amacıyla Odamızın öncülüğünde Mesleki Eğitim Merkezi'ni hayata geçiriyoruz. Mesleki Eğitim Merkezi projesi ile şehrimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda ara eleman yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.
(İP-CC-E)

26.01.2013 11:26:39 TSI

Editör: Wan Haber