Açılışta konuşan KSP Genel Başkanı Mesud Tek, AK Parti'nin işbaşına geldiği ilk dönemlerde Kürt sorunu başta olmak üzere ülkedeki diğer sorunların çözümü yolunda ümitvar bir görüntü verdiğini ancak bunun giderek ortadan kalktığını söyledi.

Bir süre önce Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (Hak-Par) yapılan Merkez Genel Kurulu'nda istifalarını vererek ayrılan bir grubun kurduğu ve İç İşleri Bakanlığı'nın oluruyla siyasi yaşama katılan KSP Van'da da örgütlemesini tamamladı, önceki gün de il binasının açılışı yapıldı.

Açılışa, KSP Genel Başkanı Mesud Tek, merkez yöneticileri, Van'daki il ve ilçe yöneticileri, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililer katıldı.

"AMAÇ DEMOKRASİYİ GELİŞTİRMEK"

Açılışta Kürtçe konuşma yapan KSP Genel Başkanı Mesud Tek, katılımcılara teşekkür etti. Amaçlarının Türkiye'de demokrasiyi ve insan haklarını geliştirmek olduğunu ifade eden Tek, PKK eylemlerini ve askeri operasyonlar ile hükümetin Irak ve Suriye politikalarını da eleştirdi.

"UMDUĞUMUZU BULAMADIK"

AK Parti'nin işbaşına geldiği ilk dönemlerde Kürt sorunu başta olmak üzere ülkedeki diğer sorunların çözümü yolunda ümitvar bir görüntü verdiğini ancak bunun giderek ortadan kalktığını belirten Tek, "Bizim umudumuz AK Parti'nin olumlu bir sonuç çıkarmasıydı. Artık darbeler konuşulmasın, reformlar olsun, demokrasi olsun dedik. Ama ne yazık ki, en sonunda geldiği nokta ortada. Yüzlerce öğretmen, memur işten atıldı, tutuklandı. Oysa hiçbir sorun bu yöntemlerle çözülememiştir" diye konuştu.

"BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ"

KSP olarak Türkiye'deki sol ve demokrat kesimlerle birlikte hareket edeceklerini belirten Tek, diğer Kürt partilerine de çağrıda bulunarak, "Biz 5 siyasi parti bir birlik oluşturduk. Bir süredir de çeşitli çalışmalarımız oluyor. Aramızda olmayan diğer Kürt partilerini de birlikte hareket etmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Haber: Adil Harmancı - Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber