Samsun'da 9 evden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 5 genç polis tarafından yakalanırken, hırsızlık zanlısı gençlerin üzerlerinden kendi çizdikleri soydukları ve soymak istedikleri evlere ait kroki çıkması polisi bile hayrete düşürdü.
Edinilen bilgiye göre, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, Kadifekale Mahallesi'nde kuyumcu Y.K.'nın evinin soyulması olayıyla ilgili yaptığı araştırmada hırsızlık çetesini çökertti. Polis olayla ilgili A.A.(19), M.K.(19), M.O.T.(18), T.Ö.(19) ve S.Ö.'yü (20) dün akşam düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.
İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan hırsızlık zanlılarının İlkadım ilçesinden balkonlardan girdikleri 3 evden, Atakum ilçesinde ise 6 evden ziynet eşyaları, bilgisayarlar, LCD televizyonlar, cep telefonları ve fotoğraf makineleri çaldıkları ortaya çıktı. Çalıntı malzemelerle yakalanan hırsızların üzerlerinden bir kroki çıktı. Krokide zanlıların soydukları ve soyacakları evlerin yer aldığı belirlendi.
Hırsızların geceleri dolaşarak keşif yaptıkları ve lambaları sönük olan evleri tespit edip krokisini çizip daha sonra plan yapıp buraları soydukları tespit edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'na teslim edilen hırsızlık zanlısı 5 gencin sorguları devam ediyor. Hırsızların ilk belirlemelere göre 9 evi soyduğu ancak soyulan ev sayısında artış olabileceği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.
(MAY-SLH-Y)

25.01.2013 09:08:54 TSI

Editör: Wan Haber