FETÖ terör örgütü mensuplarının uzaklaştırılması sonrası birçok kurum yeni memur alımı için ilana çıktı.

KPSS yanında sözlü mülakat da yapılacak. 2016 yılında da birçok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıklanması sonrasında, Sınavsız memur alımı yapan kurumlar için 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabilecek.

KPSS'siz memur alımı ile ilgili olarak öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. 

SINAVSIZ MEMUR ALIMLARI 2016 NE ZAMAN?

 FETÖ darbe girişimi sonrası çok sayıda devlet memurları kurum ve kuruluşlardan ihraç edilmesinden sonra herkesin gözü kulağı 2016 sınavsız memur alımlarına çevrildi. KPSS olmadan memur olabilmek için geren iki kuraldan bahsediliyor.

Bunlardan birisi ya çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmak diğeri ise sınavsız memur alımı yapan kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunmaktır. KPSS memur olma şartı olarak aramasa da belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması ve en önemlisi yapılacak olan mülakat sınavından geçilmesi gerekiyor. 

SINAVSIZ MEMUR ALIMI NASIL YAPILIYOR?

KPSS'siz memur alımı ile ilgili olarak öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz kurumlar bu alımları yılda belli seferlerde yapmakta ve az kontenjan oluşturmaktadır. KPSS şartı aramaksızın alım yapacak olan kurumlar bunlar olup bunlara başvuru için ise beklemek gerekmektedir.

Her kurum kendi ihtiyacı olduğu doğrultuda açıklama yapacak ve belirli bir kontenjan belirtecektir. Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat…

KAMUYA LİSE MEZUNU 3 BİN 721 MEMUR ALINACAK

Kamu kurumlarına Lise mezunu 3 bin 721 memur alınacak. Darbe girişimi sonrası kamuda açığa almalar sonrası binlerce kişi memurluktan uzaklaştırıldı. Hemen hemen her lise mezunu ise bu açığa almalar sonrası memur olmak için kolları sıvadı.

Lise mezunu personel alımı - memur alımı şartları ne olacak? 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında birçok kişi görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınan personellerin yerine yeni personeller alınacak.

Hükümet yeni personel alımları için çalışmalara başladı. Sınavsız lise mezunu memur alınacak. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında 3 bin 721 personel alımı yapılacağını duyurdu. Ceza ve Tevkifevleri 3 bin 258 İnfaz Koruma Memuru, 201 Büro Personeli, 63 Sağlık Personeli, 49 Teknisyen, 121 Şoför, 14 Aşçı, 15 Kaloliferci, alımı yapmak için ilanı yayımladı. 

KPSS ŞARTI OLMADAN MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR

Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir.

– Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

– TBMM Memurlukları,

– Bakan Yardımcılıkları,

– Başbakan Başmüşavirleri,

– Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

– TOKİ,

– Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

– Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

– Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

– TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

– Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Diyanet,

– MİT,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Anayasa Mahkemesi.

– Özel Kalem Müdürlükleri,

– Vali Kadroları,

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatına Sözleşmeli (657 sk. 4/B) Personel Alımı Sınav İlânı;
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 114’üncü maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına Ekli Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen ceza infaz kurumları için sözleşmeli 3.258 infaz ve koruma memuru, 201 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 63 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 49 teknisyen, 121 destek personeli (şoför),

TÜRK TELEKOM LİSE MEZUNU ALIM YAPACAK

Türk Telekom A.Ş. tarafından açık bulunan 81 pozisyona çok sayıda personel alımı yapılacak. Türk Telekom en az lise mezunu olmak üzere, üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksek okulu (MYO) mezunu, açık öğretim fakültesi Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Öğrenci), Yüksek Lisans (Mezun), Doktora (Öğrenci), Doktora (Mezun) adaylar arasından personel alımı yapmak amacıyla 81 farklı pozisyon için ilan yayınladı. Alımlar Türkiye genelinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere farklı iller için yapılacak.

MKE LİSE MEZUNU ALIMI YAPACAK

Makina ve Kimya Endüstrisi Ağır Silah Fabrikası Müdürlüğüne belirsiz süreli olarak çalışacak 35 sürekli işçiyi Lise mezunu veya dengi okul mezunu şartı ile alacaktır. Alım yapılacak kadrolar; Makine Bakım Onarım Alanına 10 kişi, Hidrolik-Pnömatik Alanına 5 kişi, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçılık 7 kişi, Kaynakçılık 1 kişi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü 5 kişi, Endüstriyel Bakım Onarım 5 kişi, Endüstriyel Kontrol 1 kişi, Betonarme Yapı Sistemleri 1 kişi olmak üzere 35 kişi alınacaktır.

Makina ve Kimya Endüstrisi Ankara, Kırıkkale ve Çankırı'da bulunana fabrikalarına ise aynı şekilde lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak şartı ile toplamda 95 kişilik kadroso ile işçi alacaktır. Ankara'da ki, MKE Gazi Fişek Fabrikasına, MKS Kapsül Fabrikasına, MKE Makina ve Maske Fabrikasına ve MKE Barutsal Roket ve Patlama Fabrikasına, Kaynakçı, Makina, Sıhhi Tesisat, Torna Tesviye, Elektrik ve Kimya alanlarında 35 kişi alacak.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu. Bununla ilgili başvurular da başladı. Başvuru için 2016 KPSS en az 50 puan almak şartı konuluyor. Sözlü sınavlar bu ay görev yerlerine gönderilecek. Başvurularda en fazla kontenjan 4334 ile sınıf öğretmenliğine ayrıldı...

HAVA KUVVETLERİNE 5 BİN ER

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5 bin sözleşmeli er alımı için ilana çıktı. Kurumun internet sitesinden başvuru yapılabilecek. Bu yılın sonuna kadar başvurmak mümkün olacak. Başvuru şartları için TC vatandaşı ve erkek olmak, en az ilköğretim mezunu olmak olarak sıralanıyor.

EMNİYETE 12 BİN POLİS

Emniyet Genel Müdürlüğü 9 bini erkek, bin tanesi kadın olmak üzere 10 bin polis alacağını duyurdu. Bu alanda başvuru yapacakların üniversite mezunu olmaları 2015 veya 2016 KPSS'den birine girmiş ve P3 puan türünden en az 60 almış olmaları gerekiyor.

Ön başvurular 19 Ağustos'a kadar yapılabilecek. Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesinden başvuru yapmak mümkün olacak. Burada yaş şartı ise 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak.

Bunun yanında 2000 tane de komiser yardımcısı alınacak. Bu personel ilk derece amirlik eğitimi aldıktan sonra mezun olup göreve başlayacak. Personelin 1.800'ü erkek 200'ü kadınlardan oluşacak. (Haber10)

Editör: Wan Haber