2010'da yapılan KPSS'nin ardından sınav sorularının sızdırıldığı ortaya çıkmış, binlerce kişinin verdiği emek açık biçimde hiçe sayılmıştı. Sınavın ardından iki yılı aşkın bir süre geride kalırken, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, skandala ilişkin sadece 5 kişiye disiplin cezası verdiklerini açıkladı.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın 2010 yılındaki KPSS kopya skandalıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ihmali olduğu değerlendirilen personel hakkında da Luzum-u Muhakeme kararı için Danıştay 1. Daire Başkanlığı’nın kararının beklendiğini bildirdi.

Demirçalı, Cumhuriyet tarihinin bu en büyük “organize kopya hırsızlığını” yapanların kimler olduğunu, soruları kimlerin sızdırdığını sormuştu. Dinçer'in yanıtı ise şöyle:

“Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığınca konuya ilişkin olarak; 2010 yılı kamu personeli seçme sınavı (KPSS) hakkında ortaya çıkan iddialarla ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığınca, Yüksek Öğretim Denetleme Kuruluna Disiplin ve Ceza Soruşturma yapılması hususunda talimat verildiği, yürütülen disiplin soruşturmasının sonucunda ihmali olduğu değerlendirilen 5 kişiye disiplin cezası verildiği, ceza soruşturması açısından ise ihmali olduğu değerlendirilen personel hakkında “Luzum-u muhakeme” kararı verilmesinin teklif edildiği ve dosyanın nihaki karar verilmek üzere Danıştay 1. Dairesi Başkanlığına gönderildiği belirtilmektedir.”

soL Haber

Editör: Wan Haber