2019 yılında kamu kurumları yeni ilanlar yayınlamaya devam ediyor. 2019 yılında kamu kurumları yeni ilanlar yayınlamaya devam ediyor. Kamu için 44 bin kişilik boş kontenjan açığı belirlendi. Bu kapsamda alımlar memur alımları, personel alımları, Kamu personeli, sözleşmeli personel işçi ve askeri personel alımları yapılıyor. Bu sayede 44 bin 900 memur personel ve askeri personel alımı yapılacak olup başvuru şartları ve başvuru tarihleri açıklandı. İşte detaylar.

2019 Kamuya KPSS'li KPSS şartsız 44 bin 900 memur personel asker işçi alım başvuru şartları nedir? Kamuya 44 bin memur personel işçi alım son dakika başvuru şartları ise oldukça merak ediliyor. Ayrıca adaylardan bu yönde bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacak. Kamuya başvuru yapacak adayların mutlaka taşımaları gereken niteliklerden birisi olan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlardır ve bunun dışında bazı özel şartlar aranmaktadır. Özel olarak, Yaş, KPSS, YDS, Askerlik ve Eğitim gibi nitelikler aranır.

Farklı platformlar üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 44 bin 900 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak olup başvuru şartları ve başvuru detayları açıklanarak memur olmak yolunda ilerleyen adaylara ışık oldu. Alımlar farklı niteliklerle sınıflandırılmakta ve bu yönde başvurular alınıyor. Ayrıca adaylardan bir takım başvuru şartları isteniyor ve bu şartları taşıyan adayların başvuruları alınarak adaylara farklı sınavlar ve uygulamalar yapılarak göreve başlanması için yetki veriliyor.

ADAYLARIN TAŞIMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Kamuya başvuru yapacak adayların mutlaka taşımaları gereken niteliklerden birisi olan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlardır ve bunun dışında bazı özel şartlar aranmaktadır. Özel olarak, Yaş, KPSS, YDS, Askerlik ve Eğitim gibi nitelikler aranır.

657 Sayılı DMK 48. Maddesindeki Nitelikler Nedir?

Adaylardan bu yönde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Özel Nitelikler Nedir?

Adayların taşımaları gereken özel nitelikler,

2018 Yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından lise mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60, 70 veya 80 puan ve üzeri puan almış olmak,
Alım yapılacak pozisyon ve sınıfına göre belirtilen yaş aralığında olmak, Memur alımları için 35 yaşından gün almamış olmak, Bekçi alımları için 31 yaşından gün almamış olmak ve Askeri Personel alımları için 20 ile 25 yaşları arasında veya 20 ile 27 arasında olmak gerekiyor.
Eğitim olarak alım yapılacak pozisyon seviyesine göre, En az ilköğretim mezunu, lise mezunu, ön lisans veya lisans mezunu olmak,
YDS şartı her ilanda yer almıyor ancak yabancı dil gerektirecek kadro için adayların son beş yıl içerisinde yapılmış olan yabancı dil sınavından İngilizce veya diğer diller için taban puan almış olmak şartı aranıyor.

SINIFINA GÖRE MEMUR PERSONEL VE ASKER ALIM İLANLARI:

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan ilanlara göre, toplamda 44 bin 900 memur alımı, personel alımı ve askeri personel alımı yapılacak.

MEMUR ( KPSS - A ) sınıfında, Hakkari Üniversitesi 2 İç denetçi ve Dışişleri Bakanlığı 5 Hukuk Müşaviri alacak.

MEMUR ( KPSS - B KURUMSAL ) alanında EMniyet Genel Müdürlüğü 2019-1 kapsamında 8 bin ve 2019-2 kapsamında 187 çarşı ve mahalle bekçisi alacak ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başkanlığı 5 şoför alacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL olarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi 8 sözleşmeli personel, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2, Dışişleri Bakanlığı 2, Ankara üniversitesi 132, Adli Tıp Kurumu 71, Anadolu Üniversitesi 1, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 5, TÜBİTAK 2, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6 ve Genelkurmay Başkanlığı 51 sözleşmeli personel alımı yapacak.

AKADEMİK PERSONEL sınıfında üniversiteler alım yapacak. Buna göre, Türk-Alman 13 , Tekirdağ Namık Kemal 36, İstanbul 47, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar 7, Şırnak 8, Kahramanmaraş Sütçü İmam 22, Bursa Uludağ 15, Trakya 46, İstanbul Cerahpaşa 56, Kilis 7 Aralık 6, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Mersin 23, Bandırma onyedi eylül 9, Uşak 49, Hatay Mustafa Kemal 49, Burdur 6,Kastamonu 23, Balkesir 11, Recep Tayyip Erdoğan 3, Yıldız Teknik 42, Gümüşhane 18, AMasya 19, Hakkari 12 Üniversiteleri akademik personel ve öğretim görevlisi alacaklar.

SÜREKLİ İŞÇİ bölümü için TCDD ( Devlet Demiryolları ) 356 işçi alacak. Milli Savunma Bakanlığı ile 600 İşçi alımı yapacak.

ASKERİ PERSONEL ilanları kapsamında ise, Jandarma genel Komutanlığı 22 Bin Uzman erbaş alacak ve Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er alımı yapacak.

BAŞVURULAR VE DETAYLAR:

Yukarıda verdiğimiz kurumların ilanların bir çoğu için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını, şahsen, posta yolu ile veya elektronik ortamda gerçekleştiriyorlar. İlanlara dair detayları ve son gelişmeleri sizlerle haberimizin devamında tablo şeklinde sunuyoruz. Aşağıdaki tablodan ilanların tam metinlerine, son başvuru tarihlerine, alım sayısına, alım yapacak kuruma ulaşarak ilgili ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

KAMU KURUMLARINA 44 BİN KİŞİ ALINACAK!

Kamu kurumları toplamda 44 bin kişilik boşluk ile alım yapacak. Bu kapsamda alımlar Memur alımları, Personel alımları, Kamu Personeli,Sözleşmeli Personel İşçi ve Askeri Personel alımları yapılıyor. Bu alımlar farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yapılacak olup alım pozisyonlarda farklıdır. Ayrıca adaylardan bu yönde bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Kamu memur alımı ilanlarına başvuru yapacaklar bazı nitelikleri yerine getirmek zorundadırlar. Bu bağlamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Affa uğramış bile olsa herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylardan askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranır. Yani adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

44 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Daha önce çalışılan kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşundan disiplin cezası bulunmamak,

Kamu Personeli Seçme Sınavından Puan almış olmak şartı aranıyorsa, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60, 70 veya 80 ve üzeri puan almış olmak,

Alım statüsüne göre belirtilen yaş aralığında olmak ( Memur alımları için 35 yaşından büyük olmamak, Askeri Personel Alımları için 18 veya 20 yaşını tamamlamış olmak ve 25, 27 veya 31 yaşlarından büyük olmamak. Bu durum alım yapacak birime göre değişkenlik göstermektedir. ),

Son beş yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından puan almış olmak,

Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesi ( Lise, Ön Lisans veya Lisans ) ve bölümlerden mezun olmuş olmak

Gibi nitelikler aranır. Bir çok kurum KPSS puanı ile alım yapsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapıyor.

Memur Alımları:

Memur grubuna giren kurumların ilanları ile, Dışişleri Bakanlığı 5, Hakkari Üniversitesi 2, Bankacılık Düzenleme Kurumu 5 ve Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin 187 çarşı ve mahalle bekçisi alacak.

Dışileri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Alım İlanı ( Son Başvurular 28Mart 2019 )

Hakkari Üniversitesi İç Denetçi Alım İlanı ( Son Başvurular 05 Nisans 2019 )

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Şoför Alımı ( Son Başvurular 29 Mart 2019 )

Polis Akademisi Başkanlığı 81 İl İçin 8 Bin 187 Çarşı ve Mahalle Bejçisi Alımı ( Son Başvurular 01 Nisan 2019 )

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Uzman yardımcısı ve İdari Memur Alımı ( Son başvurular 12 Nisan 2019 )

Sözleşmeli Personel Alımları:

Sözleşmeli olarak, Ankara üniversitesi 132, Adli Tıp Kurumu 71, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 5, Dışişleri Bakanlığı 1, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6, Genelkurmay Başkanlığı 51 ve Milli Eğitim Bakanlığı 13 Sözleşmeli Personel alacak.

Ankara Üniversitesi Sağlık Personeli Alım İlanı ( Son Başvurular 02 Nisans 2019 )

Adli Tıp Kurumu 71 Sözleşmeli Personel Alımı ( Son Başvurular 05 Nisan 2019 )

ÖSYM Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı ( Son Başvurular 26 Mart 2019 )

Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanlığı Son Başvurular 05 Nisan 2019

Genelkurmay Başkanlığı Uzman Alımı ( Son Başvurular 29 Mart 2019 )

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı ( Son Başvurular 22 Mart 2019 )

İşçi Alımları:

İşçi alımıs tatüsünde Devlet Demiryolları ( TCDD ) bünyesine KPSS artı olmadan 356 kişi alacak.

Askeri Personel Alımları:

Askeri personel sınıfında olan Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı yapacak.

jandarma Genel Komutanlığı 22 Bin Uzman Erbaş Alımı ( Son Başvurular 04 Nisan 2019 )

Milli Savunma Bakanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er Alımı ( Son Başvurular 01 Nisan 2019 )

HANGİ KURUMLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Kepçe Operatörü
KUMÇATI BELEDİYESİ

Garson (Servis Elemanı)
MUDANYA ÖĞRETMEN EVİVE AKŞAM SANAT OKULUİKTİSADİ İŞLETMESİ

Temizlik Görevlisi
BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Oto Bakım Onarımcısı (Oto Mekanikeri)
PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI *
ANKARA ÇUBUK ÖĞRETMENEVİ VE ASO

Beden İşçisi (Genel)
SENİRKENT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İtfaiyeci
DEVREK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Telefon Santral Operatörü
BAŞİSKELE BELEDİYE BAŞKANLIĞI(ASIL)

DEĞERLENDİRME VE GİRİŞ SINAVLARI:

Adayların başvuru nitelikleri doğrultusunda KPSS puan türlerine bakılarak kadro sayısının kat sayısı kadar değerlendirmeye alınarak Giriş sınavına davet edilmektedirler. Giriş sınavı, Yazılı ve/veya sözlü olarak yapılır ve sonrasında ise uygulamalı sınavda yapılabilmektedir.

Sınava katılmak isteyen adaylar KPSS puanını yüksek olmak zorunda. Çünkü adayların KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Mart ayı içerisinde yayımlanacak ve başvuru alacak kamu kurumları için adaylar başvurularını çeşitli yollarda gerçekleştirebilirler. Ancak Kamu kurumlarının yayımladıkları başvuru kılavuzuna göre başvuru yapılması gereklidir. Buna göre başvurular, Şahsen, e-Devlet kapısı ile, Elektronik ortamda, Posta yolu ile veya e Posta yolu ile yapılabilmektedir. (TAKVİM)

Editör: Wan Haber