2010 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalınıp “paralel yapı”ya servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, 62 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, “Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi” dedi.

KPSS sorularının “paralel yapı”ya verildiği iddiasıyla Ankara merkezli 14 ilde geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.


Soruşturma Savcısı Yücel Erkman’ın talimatı üzerine 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi de şüphelilerin evlerinde arama kararı verdi. Bu sabah itibariyle şüpheliler gözaltına alınmaya başlandı.

Çok sayıda ilde gerçekleştirilen gözaltıların Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde 2010 yılı KPSS’sinde 120 tam net yapan 300 kişinin SGK kayıtlarının incelendiği ve bu kişilerin birçoğunu “cemaate yakın kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları” öne sürüldü.

BAŞSAVCI: 10 KİŞİ KAÇTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak Hürriyet’ten Nurettin Kurt’a şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 82 kişilik şüpheli gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu ana kadar Ankara da toplam 62 gözaltı yapıldı. Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha fazla ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar.”

FUAT AVNİ İDDİA ETMİŞTİ
Twitter’da yapılacak operasyonları önceden haber veren “Fuat Avni” hesabı KPSS operasyonu hakkında da bilgi vermişti. Zete

Editör: Wan Haber