Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Kozluspor'da yönetim ve oyuncular, maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin mezarlarını ziyaret etti. Siyah forma yaptıran yönetim, sezon boyunca kendi sahalarında oynanacak maçlarda siyah forma ile sahaya çıkacaklarını bildirdi.
7 Ocak 2013'te Zonguldak'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 8 işçiyi unutmayan Kozluspor yönetimi ve futbolcular, madencilerin aileleriyle birlikte mezarlarını ziyaret etti.
Maden faciasında hayatını kaybeden Yüksel Koca, Hüseyin Kürekçi ve Hasan Bozacıoğlu'nun mezarlarını ziyaret eden futbolcular, burada okunan Kuran-ı Kerim'in ardından dua ettiler. Kozlu Belediye Başkanvekili Fevzi Demirbaş ve Kozlu Belediye Meclis Üyesi Fikret Korkmaz da oyuncuların ziyaretine eşlik etti.

SİYAH FORMA GİYECEKLER
Kozluspor Teknik Direktörü Faruk Bahadır ailelerin acılarını paylaşmak ve vefa örneği sergilemeye çalıştıklarını belirterek, "Biz futbolcu arkadaşlarımızla aslında buraya gelirken madende hayatlarını kaybeden insanların anılarını hafifletmek için gelmiştik. Ama acılarını hatırladılar. Futbolcu arkadaşlarımızla burada oynanan maç sonrası her ne kadar acılarını hafifletebilmek için maçın galibiyetini de bu insanların anısına hediye ettiler. Biz de ne kadar destek olduysak o derece mutlu oluruz" dedi.
Takım kaptanı Fatih Arslan ise hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, "Taraftarlarımız, yönetime siyah forma ile sahaya çıkmamız talebinde bulunmuştu. Biz de onların talebini yerine getirdik. Gönül isterdi ki sevinçli güzel günlerde bir araya gelip toplanalım. Ama olmadı. Bu olayın üzerinden 20 gün geçti. Biz ancak fırsat bulup gelebildik. Şehit ailelerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun. İnşallah daha güzel vesilelerde bir araya geliriz" diye konuştu.
Maden faciasında hayatını kaybeden Yüksel Koca'nın kızı Gizem Koca ise Kozluspor'a teşekkür ederek, "Gerçekten şehitlerine sahip çıktılar. Babamı çok özledim. Bırakıp gidiyorum. Ama yapacak hiçbir şey yok. Buna alışmak zorundayız. Sözün bittiği yer" şeklinde konuştu.
Hüseyin Kürekçi'nin oğlu Murat Kürekçi de duygularını şu şekilde ifade etti:
"Burada bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yanımızda olduğunuzu gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Diyecek bir şey yok gerçekten. Buraya gelip kendimizi zor tutuyoruz ama buna katlanmak zorundayız."
(OA-BH-BÇ-S)

31.01.2013 15:22:01 TSI

Editör: Wan Haber