Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Koyulhisar ilçesinde ekmek üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik hijyen eğitimleri verildi.
SESOB tarafından Koyulhisar Belediye Salonu'nda verilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, esnafın hijyen eğitimine önem vermelerini istedi. Yapılan eğitim sonrasında belge verileceğini ifade eden Köksal, bu belgeyi almayanların ve eğitime katılmayanların ekmek ve ekmek çeşidi ile uğraşan işyerlerinde çalışamayacağını belirterek, belgenin önemine vurgu yaptı. Amaçlarının insan sağlığına önem vermek olduğunu söyleyen Köksal, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında hijyen eğitimleri konusunda protokol imzalandı. Bu protokol sonrasında esnafa yönelik olarak eğitimler yapıyoruz. Esnafımıza yönelik olarak yapmış olduğumuz bu eğitimlerimiz diğer ilçelerimizde de devam edecektir. Bu eğitimlerimize katılmayan ve belge almayan esnaflarımıza da ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu nedenle hijyen eğitimlerimize önem veriyoruz" dedi.
İlçe esnafından sağlıklı nesiller yetiştirilmesi açısından hijyene önem vermelerini isteyen Köksal, eğitimlerin gittikçe zorlaştırılacağını ve sertifikası olmayan işçilerin çalıştırılacağını dile getirdi. Köksal ayrıca, ilçe esnafının müşteri memnuniyetine de özen göstermesini istedi.
SESOB tarafından gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Seyit Yıldız, ekmek tebliğinde bazı değişiklikler yapıldığını, bu değişiklikler sonucunda da hijyen eğitimlerinin verildiğini söyledi. Yapılan değişiklik sonrasında ekmek ve ekmek çeşitlerinin tüketiciye en güvenilir bir şekilde sunmayı amaçladıklarını belirten Yıldız, ürünlerin yapılması, taşınması ve satışı sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmesini istedi. Hijyen ve kuralları hakkında da bilgi veren Yıldız, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi.
Seminere SESOB Başkanı Beşir Köksal'ın yanı sıra ilçe Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Soner Yalçın, Ziraat Odası Başkanı Vedat Canan, AK Parti İlçe Başkanı Tevfik Tepe de katıldı.
(TB-ZB-Y)

05.01.2013 16:47:26 TSI

Editör: Wan Haber