Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, 'Devletin ve Milletin Okulları' Projesi kapsamında okul sınıflarının modern hale getirilmesinde katkı sağlayanların adı ya da önerecekleri bir yakınının adı restorasyonunu üstlendikleri sınıflarda sonsuza dek pirinç levhalarda yaşatılacak.
Konu hakkında açıklama yapan Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, "Devletin ve Milletin Okulları Projesi kapsamında eğitim kurumlarımızın Avrupa'da ve Amerika da yaygın olarak kullanılan interaktif yazı tahtaları ile donatılmasını amaçlıyoruz. Kurulumu ve kullanımı kolay projektörle kullanımda daha da aktif rol oynayan öğretmen ve öğrencinin zamanını en iyi şekilde değerlendirmesine imkan sağlayan, bilgi akışını hızlandıran eğitim araçlarıyla eğitimin kalitesinin artacağına inanıyoruz. Uzaktan eğitim ya da uzaktan bilgiye ulaşmada en etkin çözümü sunan bu teknolojinin sınıflarımıza kazandırılması, projeksiyon ve bilgisayar kazanımı, sınıf ortamının öğrencilerin severek eğitim ve öğretim yapacağı fiziki imkanlara kavuşturulması konusunda iş adamlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Turan, "Devletin ve Milletin Okulları Projesi'nde yardımseverlerin yeniden düzenleyecekleri sınıflarda maliyeti 9-10 bin lira arasında değişen sınıfların rehabilitasyonunda döşemeden saten alçı boyadan modern sıralara kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş" diye konuştu.
Öğrencilerin daha nezih ortamlarda eğitim görmesini amaçlayan projede en büyük payenin hayırseverlere verileceğini söyleyen Turan, restorasyonunu üstlendikleri sınıflarda hayırseverlerin isimlerinin sonsuza kadar yaşayacağını ifade etti.
Kaymakam Turan, ilçe halkına ve İstanbul'da bulunan gurbetçi iş adamlarına da konuyla ilgili hazırlanan broşürlerin dağıtılacağını sözlerine ekledi.
(TB-ZB-Y)

11.01.2013 12:49:57 TSI

Editör: Wan Haber