Karabük'ün Eskipazar ilçesinde 3 Ocak'ta meydana olayda köyü soyup daha sonra evleri ateşe veren şahıslar jandarmanın titiz çalışmasıyla ortaya çıkarıldı.
3 Ocak'ta Eskipazar ilçesine bağlı Tamışlar köyünün 13 haneli Emiroğludere Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce önce hırsızlık yapılıp ardından ise 7 ev ateşe verilmişti. Olay sonrası bölgede titiz bir çalışma yapan Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının meydana geldiği bölgede uçuruma yuvarlanan 18 plakalı ticari bir taksi tespit etti. Kaza yapan ticari taksiden yola çıkan jandarma ekipleri, Recep D. (23) ve M.Ş. (29) isimli şahısları tespit ederek takibe aldı. Daha önce Eskipazar ve Çerkeş ilçelerinde çok sayıda hırsızlık olayına karışan Recep D.'yi uzun süren takip sonrası gözaltına alan jandarma ekipleri, köylerdeki evlerden çalınan çok sayıda malzemeyi de ele geçirdi.
Jandarmada ifadesi alınan Recep D., çıkarıldığı Eskipazar Cumhuriyet Savcılığı'nca hırsızlık ve kundaklama suçlarından dolayı sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Karabük T tipi Cezaevi'ne gönderildi. Öte yandan Recep D.'nin yanında olan M.Ş.'nin ise aranmasına devam ediliyor.
(YE-AŞ-Y)

31.01.2013 14:54:33 TSI

Editör: Wan Haber