Milas'ın Sakarkaya ve Akçalı Köylerinde dün gece etkili biçimde yağan dolu hayatı felç etti. Her tanesi ceviz büyüklüğünde olan dolu görenleri şaşkına çevirirken, arıcıları ve zeytincileri sonucu ile üzdü.
Milas'ta dün etkili olan yağış gecenin ilerleyen saatlerinde yerini dolu yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde yer alan köylerden Akçalı ve Sakarkaya köylüleri gece saatler 23.30'u gösterdiği sıralarda gürültü ile uyanarak camlara koştu. Adeta taş yağarcasına her biri ceviz büyüklüğünde köye düşen dolu korku dolu dakikalar ve kar yağmışçasına bir görüntüyü geride bıraktı. Yağışın asıl sonucu ise sabah erken saatte zeytinliklerde ve arı kovanlarının bulunduğu arılıklarda belli oldu. Yaklaşık yüzde 80'i hasar gören zeytinlikler sahiplerini üzerken, 75 yaşındaki Akçalı Köyü köy sakini Durmuş Kırcı bugüne kadar böyle bir yağış görmediğini söyledi.
Arılarımız telef oldu
Köyün geçim kaynaklarından birini oluşturan arıcılığın ise büyük zarar gördüğünü söyleyen köylüler, "ses nedeni ile kovan dışına çıkan 10 bini aşkın arımız telef oldu. Yaklaşık 3000 kovan bulunan köyümüz bu konuda da büyük hasar gördü" dediler.
Köy Muhtarı Ferhat Sertbaş ise gece yağışı fotoğrafladıklarını zararı ise sabah uyandıklarında ancak tespit edebildiklerini söyleyerek, "Akşam hemen herkes uyuduğu sırada köyümüz böyle bir felaketle uyandı. Çatılara düşen her dolu tanesi adeta ceviz büyüklüğünde idi. Köy meydanı karla kaplı bir görüntü veriyordu. Zararın boyutunu ancak sabah görebildik. Gelen haktan yapacak birşey yok. Sadece yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan ise konuyu sabah duyduklarını ve bölgeye hemen ekip çıkararak gerekli raporu hazırladıklarını söyleyerek Sakarkaya Köyünde bizzat incelemelerde ve tespitler bulunduğunu belirtti.
(KS-MB-İK)

17.01.2013 15:39:28 TSI

Editör: Wan Haber