Isparta merkezde İl Özel İdaresi'nin sorumluluğunda olan köylerde çöpler ihalede yaşanan sorun nedeniyle 15 gündür toplanmayınca, çöp konteynırları etrafında yığınlar oluşmaya başladı. Köylüler çöplerinin toplanmasını talep etti.
Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz Isparta İl Özel İdaresi'nce toplanması gereken çöplerin, çöp toplamayı gerçekleştirecek firma ihalesinin gecikmesinden kaynaklandığını belirtti. Köydeki çöpleri kendi imkanları ile topladıklarını belirten Pediz, çöpleri boşaltmak için bir alan bulamadıklarını söyledi. Pediz, "Haftada iki kez çöplerimiz toplanıyordu. Ancak son 15 gündür alınmıyor. Özellikle ara sokaklardaki çöpleri traktörle toplatıyorum ama bu sefer de çöpü dökecek yer bulamıyoruz" dedi.
Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ise gerçekleştirilen ihaleyi kazanan ve çöpleri toplaması gereken firmanın, yasal olarak ehliyeti olmaması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini aktardı.Yeni ihalenin yapıldığını ileten Yıldırım, "Kısa zamanda ihale sonuçlanacak. Buna rağmen çöplerinin toplanmaması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece iki köyde çöplerin toplanması ile sorun var. Bunların dışındaki köylerde ihale sonuçlanana kadar İl Özel İdaresi kendi imkanları ile çöpleri toplamakta, vatandaşları mağdur etmemektedir" diye konuştu.
(FK-SK-Y)

14.02.2013 15:47:25 TSI

Editör: Wan Haber