Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kaledibi köyüne bağlı 5 mezrada yaşayan vatandaşlar, kendi imkanları ile dere üstüne yaptıkları tahta geçiti kullanırken, özellikle yağışlı havalarda taşan derenin tehlike saçtığını söyledi.
Kaledibi köyü ile merzaraları birbirine bağlayan tek geçiş yolu olan dere yatağı taşınca vatandaşlar büyük sorun yaşıyor. Köylüler dere yatağına kendi imkanları ile tahtalardan yaptığı geçiti kullanıyor. Ancak yağışlı havalarda yükselen su yüzünden tahta köprü tehlikeye neden oluyor. Hani ilçesine 26 kilometre uzaklıkta bulunan Kaledibi köyüne bağlı Diktaş, Sıraevler, Güzelce, Taşburnu ile Başaklı mezralarını bir birine bağlayan dere nedeniyle köy ve mezra sakinleri zorlu günler geçiriyor. Özellikle yağmurlu günlerde zorluk çektiklerini belirten köylüler yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını ve derenin üstüne bir asma köprünün inşa edilmesini istedi. Mehmet Tolder, Mehmet Yeleç, Muharrem Yeleç, isimli köylüler köprüleri olmadığı için dere üstünde tahtadan yaptıkları ve her an yıkılma tehlikesi geçiren ilkel köprüden geçtiklerini söyledi. Köylüler, "Özellikle kış aylarında kar ve yağmur sularından dere taşıyor ve mezralarımız su altında kalıyor. Diğer tarafa hayvanlarımızı geçiremiyoruz. Bundan dolayı çok zarar ediyoruz. Yetkililerin bu sorunu çözmelerini istiyoruz" diye konuştu.
Köprünün olmaması sebebiyle çocuklarının çoğu zaman okula gidemediklerini belirten köy sakinleri mezralarına köprü yapılmasını istediklerini dile getirdi.
(İÜ-AKK-Y)

20.01.2013 13:33:01 TSI

Editör: Wan Haber