Aydın Merkez ve Yenipazar Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi kapsamında Yenipazar'a bağlı Hamzabali köyünün tapuları dağıtılıyor.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yürütülen 'Aydın Merkez ve Yenipazar Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında Yenipazar'a bağlı Hamzabali köyünün tapuları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal tarafından hak sahiplerine dağıtılmaya başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, tapu teslim töreninde yaptığı açıklamada, "Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yürütülen 'Aydın Merkez ve Yenipazar Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi; Aydın Merkeze bağlı Alanlı, Gödrenli, Kırklar ve Dalama Beldesi ile Yenipazar İlçe merkezi ve bağlısı Alhan Çulhan, Dereköy ve Hamzabali Köyleri olmak üzere toplam 9 yerleşim birimini kapsamaktadır. Proje kapsamında 4 bin 500 hektar alanda arazi toplulaştırması ile bu sahada 256 kilometre tarla içi yol, bin 700 adet sanat yapısı, 105 kilometre yüzey tahliye açılması ve yaklaşık 3 bin hektar alanda tesviye yapılması işlerini içermektedir. İnşaat çalışmaları ile toplulaştırma proje planlamaları 2011 yılında tamamlanmıştır. Hamzabali Köyünde 750 hektar alanda 818 işletme mevcut olup eski parsel sayısı bin 487 iken bu sayı 804'e düşmüştür. Toplulaştırma oranı yüzde 46 olarak gerçekleşmiştir. Yapılan kesinti oranı yüzde 5,1 olarak gerçekleşmiştir. Toplulaştırma öncesi toplam yol uzunluğu 18 km iken toplulaştırma sonrası 36 kilometre olmuştur. Ortalama parsel büyüklüğü ise 5 dekar iken 9,3 dekar olmuştur. Projelerin onaylanmasından bu güne kadar geçen zaman içerisinde tescil çalışmaları devam etmiştir. Proje kapsamında toplam 8 yerleşim biriminde toplulaştırma sonucu oluşan tapular 2011 ve 2012 yıllarında arazi maliklerine dağıtılmıştır. Son yerleşim birimi olan Hamzabali köyünde tescil çalışmaları 07 Ocak 2013 tarihinde tamamlanmış olup tapu senetleri Köy Muhtarlığına teslim edilerek dağıtımına başlanmıştır. Hamzabali Köyünde toplulaştırma projesi sonucu oluşan parsellere ait tapu senetleri Hamzabali Köy Muhtarlığından temin edilebilir" dedi.
(MB-İK)

19.01.2013 10:32:33 TSI

Editör: Wan Haber