Fethiye'nin çam ormanları içinde yetişen kuzukulağı mantarları bölgede yaşayanların geçim kaynağı haline geldi. Pazarlarda kilosu 100 TL'yi bulan kuzukulağı halkın yüzünü güldürüyor. . Köylüler ormandan topladıkları taze  mantarları Salı ve Cuma günü semt pazarında satışa çıkarıyor. 

Baharın kendini göstermeye başladığı bu günlerde Fethiye’de halk arasında kuzukulağı olarak adlandırılan mantar yerli halkın yüzünü güldürdü. Bilhassa çam ağaçlarının altında büyüyen kuzukulağının, bu sene havalarında yağışlı ve sıcak gitmesiyle birlikte bolça yetiştiği bildirildi. Fethiye’de pazarda kilosu 100 TL’den satılan kuzukulağı mantarı ilçede ormanlarla kaptı mahallerde ikamet eden vatandaşlara yeni bir geçim kaynağı oldu. Köylüler ormandan topladıkları taze  mantarları Salı ve Cuma günü semt pazarında satışa çıkarıyor. kuzukulağı mantarı taze olarak tüketilebildiği gibi kurutularak ilerki günlerde de tüketilebiliyor.

’ETTEN ÇOK DAHA LEZZETLİ’

Kuzugöbeği mantarının pazarda kilosunun 90 ile 100 TL arasında arklı fiyatlardan satıldığını söyleyen Hayri Yılmaz, "Kuzugöbeği mantarı etten daha lezzetlidir. Diğer mantarlardan farklı bir tadı var. Kurutulmuş kuzugöbeğinin kilosu 300 lirayı buluyor. Halen pazarda yaş olarak kilosunu 100 liradan satıyoruz. Bu yüzden köylüler olarak toplanıp ormana kuzugöbeği mantarı aramaya giriyoruz. Hem spor yapıyor hem de mantar topluyoruz" dedi. Milliyet

Editör: Wan Haber