Gürpınar ilçesi Toygun mezrasındaki tek odalı evde eğitim gören öğrencilerin durumunun basına yansıması üzerine Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçici prefabrik okul kurularak, kalıcı okul için de söz verildi. Köy öğretmeni Rıdvan Karaman ve öğrenciler, prefabrik okulda sıcak bir ortamda ders işlemenin mutluluğunu yaşarken, köy halkı ise öğretmeni unutmadı. Mezranın bir okula kavuşması ve birçok yardımın gelmesinden dolayı köy öğretmenine jest yapan köylüler, tavuk hediye etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sabah saatlerinde okula gelen köylüler, ellerindeki tavuk ile birlikte sınıfa girerek Karaman’a okul için bulunduğu girişimlerden dolayı teşekkür etti. 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hediye edilen tavuğun öğretmenin elinde bir anda kanatlarını çırpması başta öğrenciler olmak üzere herkesi kahkahaya boğarken, öğretmen Karaman yapılan jest karşısında teşekkür etti.

Yaşanan manzara karşısında mutlu olan ve ne söyleyeceğini bilemediğini ifade eden Rıdvan Karaman, köy halkına teşekkür ederek “Bu gerçekten anlatılacak bir durum değil, çok sevinçliyim. Emek harcıyorsun, insanlarda bu emeğinin karşılığı olarak bunu destekliyor. Ben bu vesileyle dünyanın birçok ücra noktasında bulunan öğretmenlerin gününü kutluyorum” dedi.

Mezra sakinlerinden Halit Samanlı da, mezralarının geçici okula kavuşmasından dolayı büyük çaba sarf eden Rıdvan Hocayı bu anlamlı günde yalnız bırakmak istemediklerini belirterek, “Rıdvan Hocaya çok teşekkür ediyoruz. Bizimle çok ilgilendi. Sesimizi duyurdu. Okulumuz yoktu onun sayesinde köyümüz geçici okula kavuştu. Başta Rıdvan Hoca olmak üzere emeği geçen tüm yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadesini kullandı.

3-354.jpg

Öğrenciler için tek odalı evini okula çeviren Çerkez Samanlı da, “Rıdvan Hocadan Allah razı olsun, iyi bir insandır, ben memnunum. Tek isteğimiz kalıcı okulumuza kavuşmak. Yaşadığımız sıkıntılarda Rıdvan Hoca hep bize öncülük etti. Prefabrik okulun gelmesinde en büyük pay onun. Biz köylüler olarak onun öğretmenler gününü kutlamak için buraya geldik. Onu yalnız bırakmak istemedik” dedi.

Köy halkı olarak seslerini bir türlü duyuramadıklarını ifade eden Necdet Samanlı da, “Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz, başta Rıdvan Hoca olmak üzere. Çünkü o bize yardımcı oldu, yol gösterdi. Geçici de olsa bir okula kavuştuk. Üç yıl boyunca çok uğraştık bir türlü istediğimizi elde edemedik. Ama Rıdvan Hoca, sesimizi öyle bir duyurdu ki, çocuklarımız sıcak bir ortamda eğitim görüyor. Çok teşekkür ediyoruz hocamıza” diye konuştu.

Okuldan ayrılan köylüler, prefabrik okul çalışmalarına yardım etti. Öğrenciler ise, bir ağızdan öğretmenlerinin gününü kutlayarak, ders işlemeye devam etti.

Editör: Wan Haber