Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Köyü'de vatandaşlar çocuklarını okula götürecek bir köprüleri olmadığı için kendi imkanlarıyla köprü yaptı.
Marmaris'in Hisarönü köyünde vatandaşlar, su taşkını sonucu yıkılan tahta köprülerini kendi imkanlarıyla yeniden yaptı. Geçtiğimiz günlerde Hisarönü Köyü Değirmenyanı mevkiinde 10 haneli bir mahallenin sakinleri çocuklarını okula götürecek bir köprüleri olmadığı için, çocukları her sabah ve akşam sırtlarına alarak servislerine ulaştırdıklarını belirterek, bu duruma karşı isyan etmişlerdi. Bölge halkı kendi imkanlarıyla bir köprü inşa etti ve 10 evler adını verdikleri köprünün açılışını yaptı. Marmaris'te geçtiğimiz haftalarda yaşanan sağanak yağışın ardından Hisarönü Köyü ve Değirmenyanı mevkiinde sel ve taşkın olayları meydana gelmiş ve bölgede bulunan vatandaşlar mağdur olmuştu. Sel felaketiyle birlikte Değirmenyanı'nda ulaşımı sağlayan bir köprü de yıkılmıştı. Selden sonra yıkılan köprüyü kendi imkanlarıyla onarmaya çalışan halk şimdilerde çalışmalarını bitirdi ve derme çatmada olsa çocuklarını derenin diğer tarafındaki okullarına güvenle yollayabilecekleri bir köprü sahibi oldu. Köprü yapım çalışmalarıyla ilgilenen Mustafa Bilgin, köprünün tamamını kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirterek, bundan sonra bir yardım gelir mi gelmez mi bilemiycem. Ama biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Marmaris'te açılışı yapılan ilk köprü olarak bilinen bu köprüye bölge yaşayanı 10 evler köprüsü adını verdi. Bilgin, "devlet büyüklerinden bu köprünün daha da dayanıklı olması için desteklerini bekliyoruz" dedi.
Bölge yaşayanları ise yeni köprülerinin tadilatının bitmiş olmasından mutlu olduklarını belirterek, bundan sonra çocuklarını okullarına daha güvenle yollayabileceklerini ifade etti.
(BG-MB-İK)

16.01.2013 16:39:25 TSI

Editör: Wan Haber