Kurban bayramına bir gün kala sıcak havaya rağmen bayram için asırlık tandırları yakan kadınlar, hummalı bir çalışma başlatıp tandırlarda yöresel tatları yaşatmaya çalışıyor.

Geleneksel olarak her yıl bayram öncesi yakılan tandırlarda, ekmek, kete, börek, cevizli ve murtığalı çörekler gibi birçok yöresel tatlar pişirilmeye başlandı.

Hazırlanan ürünler, bayram ziyaretine gelen konuklara ikram ediliyor.

aw473369_02.jpg

Gevaş ilçesine bağlı Kurultu Mahallesi'ndeki kadınlar, her bayram öncesi misafirlerine ikram etmek için geleneksel hale getirdikleri cevizli, murtığalı çörekler, yakılan tandırlarda pişirilmeye başladı.

aw473369_08.jpg

Mahalle sakinleri bir araya gelerek birlikte hazırladıkları cevizli, murtığalı çörekleri, hummalı bir şekilde pişirilerek bayrama yetiştirilmeye çalışılıyor. 

aw473369_09.jpg

Yıllardır büyüklerinden böyle gördüklerini ifade eden kadınlar, her bayram öncesi ekmek ve cevizli, murtığalı çörek yaptıklarını söylediler.

aw473369_03.jpg

Kadınlar, artık her bayram gelenek haline getirdikleri ekmek ve cevizli, murtığalı çörek pişirmeyi bayramdan bir gün önce pişirip bayrama hazır hale getirdiklerini ifade ettiler. (İHA)

aw473369_05.jpg

Editör: Wan Haber