Bursa Valisi Şahabettin Harput, kadınların yaptıkları ürünleri satılabilmeleri için pazarlama merkezi açacaklarını söyledi.
Vali Şahabettin Harput, Ürünlü Kadınları Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği ile Orhaneli Karagözü Tanıtma Kadınları Koruma Yaşatma ve Kalkındırma Derneği'ni kabul etti. Vali Harput, kendilerinden hamur yoğurma makinesi talebinde bulunan 2 derneğe birer hamur yoğurma makinesi hediye etti. Kadınların ürünlerini sergileyebilmesi ve satabilmesi için şehir merkezinde pazarlama merkezi kurulacağını müjdeleyen Harput, "Kadınlarımızın değişik türde yaptıkları her çeşit ürünlerini köylerinde satıyorlar. Kadınlarımız için şehir merkezinde pazarlama merkezi açmak üzereyiz. Kuracağımız pazarlama merkezi ile köy kadın derneklerimizin Bursalı ve Bursa'ya gelen vatandaşlara rahat alışveriş yapabileceği imkanı sağlamak istiyoruz. Hazırladığımız yerin kirasını ve personelin ücretini özel idare imkanlara ile karşılayacağız. Maksadımız kadınların ürettikleri malzemeleri ayaklarına gidip teslim almak ve onlar adına sattıktan sonra ücretini ödemektir" dedi.
Pazarlama merkezi için birkaç yer üzerinde durduklarını ifade eden Harput, "Kanberler bölgesinde tarihi bir ev var. Onun üzerinde duruyoruz. Oranın pazar şansını değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın oraya rahatlıkla gidebilmesi önemlidir. İkinci olarak şehir merkezinde Balibey Hanı'nda arkadaşlarımız bize boş yer olduğunu söyledi. Burasıyla alakalı incelemeler yapıyoruz. Müsaitse orayı bu maksatla hazırlayacağız. Büyük ihtimalle gerçekleşmek üzere. Üçüncü alternatif de Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'dır" şeklinde konuştu.
(AF-MŞ)

18.12.2012 12:22:38 TSI

Editör: Wan Haber