ANKARA - Ankara İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği görevlileri, Polatlı ilçesine bağlı Karailyas köyünde kadına yönelik şiddeti anlattı.

İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği'nde görevli Başçavuş Hakan Demirden, katılımcılara aile içi şiddete maruz kaldıklarında yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi. Sosyal Hizmet Uzmanı Cem Bal ise ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önemine dair kanun hakkında bilgi aktardı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Cem Bal, 6284 sayılı kanunun 20 Mart tarihinde kanunlaşarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bal, "Seminerlerde kadına yönelik şiddete karşı, koruyucu, önleyici ve rehabilite edici tedbir kararlarını bayanlarla paylaşacağız. Kanunsal haklarını bilecekler. Neler oldukları hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz. Onların şiddete karşı olan farkındalık düzeyini yükseltici bir çalışma yapacağız." dedi. Bal ayrıca, Ankara'nın ilçelerinde ve köylerinde bu kanunu tanıtıcı çalışma yaptıklarını ifade etti.

Karailyas köyü Muhtarı Mehmet Bol ise bu gibi sosyal çalışmaları diğer kurumlardan beklediklerini söyledi. Bol, İl Jandarma Komutanlığına ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teşekkür etti.
Seminere katılan köylü kadınlar, eşleri ile herhangi bir problem yaşamadıklarını belirterek, eşlerinden şiddet görmediklerini ifade etti. CİHAN

Editör: Wan Haber