Erzurum Alış Veriş Merkezi'nde (AVM) bulunan Fun Time 5D sinemasına gelen ilçe ve köylerde yaşayan çocuklar 5 D sinema keyfi ile hiç tatmadıkları duyguları tattı.
Erzurum'un Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde yaşayan öğrenciler hafta sonu Erzurum'a gelerek gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardı. Okul öğretmenleri tarafından düzenlenen programda öğrenciler Erzurum'un tarihi mekânları gezdirildi. Tarihi mekânların yanı sıra Erzurum Alışveriş merkezine de götürülen öğrenciler eğlence mekânlarına koşarak doyasıya eğlendi. Çocukların en çok merak Ettiği 5D sinema ise büyük bir ilgi ile karşılandı.
Yaklaşık 100 çocuk okul öğretmenleri ve Fun Time 5D yetkilisi Emin Yer'in hazırladığı program ile sinema perdesini bile görmeden 5D sinema heyecanı ile tanıştılar. Çoğu öğrenci daha önceden beyaz perdede bile film izlememişken düzenlenen program ile 5D sinema ile tanışmaları sağlandı.
Fun Time yetkilisi Emin Yer "AVM içerisinde bulunan Fun Time 5D Sinema Doğu Anadolu Bölgesi'nde en büyük perdelere sahip tek sinema olması nedeniyle birçok ilden de vatandaşın uğrak yeri oluyor. Öğrenci grupları ve şirketlerin motivasyon amaçlı 5D sinema günleri düzenleyerek gruplar halinde 5 duyu organına da hitap eden sinemanın tadını çıkarıyor. Daha önceden hiç sinema keyfini yaşamamış olan öğrencilere bu duyguyu yaşatmak için öğretmenleri ile birlikte harekete geçerek böyle bir çalışmaya imza attık. Onların gözlerinde ki mutluluk her şeye değerdi. Yaklaşık 100 çocuk burada yeni şeylerle tanışıp yeni tecrübeler edindi. Onları sevindirebildiğimiz için mutluyuz" dedi.
Çoğunluğu yoksul öğrencilerden oluşan 100 öğrenciyi bulundukları köy ve ilçelerden şehre getirerek eğlenmelerini sağlayan öğretmenleri ise "çocukların gözlerindeki mutluluğu yeni şeyler görmenin heyecanını görmek bize mutluluk verdi. İyi böyle bir çalışma yürütmüşüz. Çocuklar sadece dersliklerde değil dışarıda gördükleri katıldıkları aktiviteler ile de çok şey öğrenir o yüzden onların kabuklarını kırıp yeni şeyler ile tanışmaları için bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz" diye konuştular.
(EÖ-AA-Y)

11.02.2013 12:11:29 TSI

Editör: Wan Haber