Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 7 Ocak 2013 tarihinden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle köylerde mahsur kalan ilk ve ortaokul öğrencileri, kurtarılarak ailelerine teslim edildi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören, Güzelvatan, Tahnal, Karayonca ve Gökçebaşı köylerinde taşımalı eğitimden faydalanan ve kar ve tipi nedeniyle köylerde mahsur kalan çocuklar ailelerine kavuştu. 7 Ocak tarihinde Konakören köyünde yolda mahsur kalan
ve 18 saat sonra ulaşılarak can güvenlikleri için okulda kalmaları sağlanan 12 öğretmen ve 16 öğrenci, 32 saat sonra mahsur kaldıkları okuldan kurtarılmıştı. Bu arada Güzelvatan ve Tahnal köylerinde ikametgah eden diğer 15 öğrenci ise Karayonca köyü sakinlerinin evlerine sığınmıştı. 2,5 metre kar kalınlığına rağmen dün gece köye ulaşan kurtarma ekipleri, 5 gün süren çalışmalar sonucu 15 öğrenciyi alarak, sabah saatlerinde ailelerine teslim etti.
Karayonca Köyü Muhtarı Hüsamettin Ceniklioğlu, 50 yıldır böyle kar görmediklerini söyleyerek, "Köyümüz Salıpazarı ilçemize 40 kilometredir. 67 hane bulunan köyümüzde 450 civarında insan yaşamaktadır. Çocuklarımızın velilerinden bazıları çocuklarını alabilmek için gece saatlerinde köye gelerek sırtlarına aldıkları çocukları köylerine taşıdılar. Köyümüzde mahsur kalan çocuklarımızı ailelerine teslim ettik. Köyümüzde şu anda acil hasta ya da mahsur kalan bir kişi kalmadı. Köyümüzde şu anda elektrik, telefon ve ulaşım yok. Sularımız kar yağışından dolayı dondu. 2,5 metre kar var. Bu sabaha karşı saat 04.00 civarında kurtarma ekipleri bizi aldılar ve Salıpazarı ilçesine 7 saat süren bir zorlu yolculuktan sonra gelebildik. Aklım halen köyümde. 'Vatandaşlarımız ne yapıyor' diye düşünüyorum. Ben köyde 50 senedir yaşıyorum, böyle bir afet daha önce hiç yaşamadım" dedi.
(HAK-SLH-CC-Y)

12.01.2013 15:55:51 TSI

Editör: Wan Haber