Tokat'ın Erbaa ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile köyde mahsur kalan hasta, 22 saatlik çalışmanın ardından kurtarılabildi.
Edinilen bilgiye göre; Erbaa ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Engelli köyünde düşme sonucu göğsünde travma oluşan 62 yaşındaki Munise Atıcı, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Bölgede yer yer 1,5 metreyi bulan kar nedeniyle ekiplere köye ulaşmakta zor anlar yaşadı. İl Özel İdaresi ile Erbaa Belediyesi ekiplerinin açtığı yoldan Tokat UMKE ve 112 Acil Yardım ekipleri hastaya ulaşmaya çalıştı. Paletli ambulansla bölgeye giden ekipler tipi ve kar yağışı nedeni ile zor anlar yaşadı. Akşam saat 19.00 sıralarında yola çıkan ekipler, ertesi gün 15.20 saatlerinde hastayı Erbaa Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Akgün köyünde ise kalp hastası 77 yaşındaki Mustafa Güç ise gece 03.30 sıralarında başlayan ve 10 saat süren çalışmanın ardından kurtarılabildi. Kara saplanan ambulansı bölgeye giden ekipler kurtardı. Her iki hastada bölgedeki en yakın hastaneye ulaştırıldı.
Öte yandan yetkililer, yolların açılması amacıyla yapılan asılsız ihbarlardan şikayetçi olurken, yanlış ihbarda bulunanlara kamuyu zarara uğratmaktan ceza uygulanacağı bildirildi.
(Nİ-SLH-Y)

15.01.2013 12:55:02 TSI

Editör: Wan Haber