Ege bölgesinde üretilen portakalın yüzde 65'ini elinde bulunduran Köyceğiz'de üretilen portakallar, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) sertifikası aldı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, İyi Tarım Uygulamalarını Geliştirme projesi kapsamında Köyceğiz'li portakal üreticileri programa dahil edilerek ürünleri sertifikalandırıldı.
Köyceğiz'in Döğüşbelen köyünde bulunan bir portakal bahçesinde yapılan Sertifika dağıtım törenine İlçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, çeşitli kurum amirleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Törende konuşan İlçe Müdürü Enver Aydın "Dünyada çok sayıda üretim modeli mevcut, hemen hemen her ülkenin kendine özgü bir üretim modeli mevcut. Bizim ülkemizde ise sürdürülebilir sağlıklı üretimin adı İyi tarım uygulamalarıdır. Bu uygulama ile hem üreticilerimizin hem de tüketicilerimizin geleceğini teminat altına almış oluyoruz. Dünya ile rekabet etmek istiyorsak ürettiğimiz ürünlerde olumlu bazı farklılıklar ortaya koymamız gerekiyor. Bu maksatla markalaşma yolunda önemli mesafe kaydeden Köyceğiz Portakalı'nı daha sağlıklı ve tüketilebilir duruma getirmek amacıyla bu üretim modelini yaygınlaştırıyoruz. Bu amaçla programa alınan üreticilere ait sertifikasyon giderlerinin tamamı bakanlığımız tarafından karşılanmıştır" dedi.
Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, İl Müdürü Nazif Ekici ve Köy Muhtarı Yaşar Duran'ın da konuşma yaptığı törende, üreticilere sertifikaların dağıtılmasından sonra heyet tarafından bahçede incelemelerde bulunuldu.
(MS-MB-İK)

26.01.2013 12:52:35 TSI

Editör: Wan Haber