Balıkesir İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada aşırı yağışların özellikle kırsal alanlarda köy yollarında heyelan riskini artırdığı bildirildi.
İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılana çıklamada, ülke ve Balıkesir İli genelinde son günlerde yaşanan aşırı yağışlar sonucu meydana gelen heyelan sayılarında artışlar yaşanmaya başladığı kaydedildi.
Bu yağışlarla paralel olarak Balıkesir İlinde de son günlerde Savaştepe ilçesine bağlı Sarıhüseyinler ve ÇukurçayırKongurca Güvem köy yolları güzergahında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi. Ekiplerin yerinde müdahalesi ve yoğun çalışmaları ile herhangi bir kazaya yaşanmadan gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı, yolun tedbirli olarak yeniden kullanıma açıldığı, yol ile ilgili çalışmalara devam edildiği, tekrar heyelan yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.
Ayrıca Gönen Kumköy (baraj yolu) ulaşım yolunda da heyelan meydana geldiği, İl Özel İdaresine bağlı Gönen şantiyesindeki ekipler tarafından gereken müdahalenin yapıldığı, her iki yolda da; Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından trafik tedbirlerinin alındığı açıklandı.
(YU)

18.02.2013 18:17:35 TSI

Editör: Wan Haber