Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Osmaniye Köyü İlkokulu'nda aşure günü düzenlendi. Aşure kazanının açılışını ise Kaymakam Kemal İnan yaptı.
Osmaniye Köyü İlkokulu'nun aşure günü etkinliğine Alaşehir Kamyamakı Kemal İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Taylan, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Emin Oktay Aydoğdu, Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, bu hayıra sponsor olan iş adamı Yıldırım Esentürk, köylüler ve öğrenciler katıldı. Aşure Günü Şenliği'nde misafirlere öğretmeni Esen Boz, Köy Muhtarı Ramazan Kandemir, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından hazırlanan tavuklu pilav, ayran, kestane, ceviz, nar, ayva, elma gibi doğal ve yerli ürünler ikram edildi. Yemeklerin yenmesinin ardından da Kaymakam İnan, aşure kazanının kurdelesini ve kapağını açtı. Ardından dağıtılan aşureler afiyetle yendi. Kaymakam Kemal İnan, bu etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu arada, aşure gününe katılanlar, öğretmenler ve öğrencilerin çektiği, köydeki yaşamı yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdiler.
(ND-ERG-Y)

06.12.2012 14:11:54 TSI

Editör: Wan Haber