Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, köy okulundaki öğrencilere kitap yardımında bulundu.
BAÜ'lü öğrenciler, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında yakın çevrelerinden topladıkları giysi ve kitapları ihtiyacı olanlara dağıtmak üzere Savaştepe ilçesine bağlı Mecidiye Köyündeki Şehit Onbaşı Bayram Kaya İlköğretim Okuluna ulaştırdı. Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ercan Tığ da çocukların okumaya ilgisini arttırmak, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla satın alınan 141 kitabı çocuklara hediye etti. İl Halk Kütüphanesi ayrıca hediye edilen kitapların yazarı olan Ferda İzbudak Akıncı'yı da köye davet ederek çocuklarla buluşturdu. Yazar Ferda İzbudak Akıncı kitaplarını imzalayarak okuldaki öğrencilere tek tek dağıttı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapılan çalışmada, dersi alan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri ve minik öğrenciler etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Kamile Gülüm, "Öğrencilerimiz bu projede büyük bir özveriyle çalıştı. Onların daha büyük sosyal işler başaracağına hiç kuşkum yok" dedi.
Kamile Gülüm, kitap toplama, satın alma ve kitapların yazarı Ferda İzbudak Akıncı'yı Balıkesir'e davet etme konusunda verdiği destekten dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi yetkililerini de kutladı. Köy okulundaki öğretmen ve öğrenciler getirilen yardımlar için üniversite öğrencilerine teşekkür etti.
(YU)

21.12.2012 15:13:32 TSI

Editör: Wan Haber