Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Hendek İşletme Müdürlüğü tarafından Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Köy Muhtarları ile ORKÖY kredileri ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.
Hendek Muhtarlar Derneği Toplantı Salonundaki toplantıya, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, ORKÖY Şube Müdürü Turgut Çangır, Hendek İşletme Müdürü Selçuk Yıldız, Müdür Yardımcısı Sungur Mehmet Yeni, İşletme Şefleri ve Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Baylan ile Köy Muhtarları iştirak etti.
Toplantıda bir konuşma yapan Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, ORKÖY Kredilerinin dağıtımı ve kredi türleri hakkında bilgilendirme yaparak, kredilerin köylüye sağladığı faydalar, kredi kullanımlarından sonra köylünün bundan duyduğu memnuniyet ve değişik kredi türlerinin de uygulanabilirliği hususlarında açıklamalarda bulundu.
Muhtarların da ORKÖY kredileri hakkında daha duyarlı olması gerektiği, her köye ve her orman köylüsü vatandaşına ulaşılarak, konu hakkında bilgilendirme yapmaları ve herkesin bu kredilerden yararlanmasının sağlanabilmesi için kendilerinden destek bekleyerek, birlikte çalışmanın son derece yararlı olacağı konularında görüş birliğine varıldı.
ORKÖY Şube Müdürü Turgut Çangır da ORKÖY kredileriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, bilhassa 2013 yılı içerisinde bölgede ilk defa uygulanması düşünülen Bina Isı Yalıtım Sistemi (Mantolama) kredisi ve diğer kredi türleri hakkında bilgiler sundu.
(SC-İÇ)

10.01.2013 09:24:03 TSI

Editör: Wan Haber